Ga terug
Deze glutenvrije Bananenbrood donuts met chocolade zijn het perfecte snelle, gezonde en gemakkelijk alternatief op de klassieke versie. We bakken deze donuts gewoon in de oven. Dit recept is trouwens heel makkelijk en snel te maken. Perfect om te serveren als gezond ontbijt of tussendoortje.

Bananenbrood donuts met chocolade

Deze glutenvrije Bananenbrood donuts met chocolade zijn het perfecte snelle, gezonde en gemakkelijk alternatief op de klassieke versie. We bakken deze donuts gewoon in de oven. Dit recept is trouwens heel makkelijk en snel te maken. Perfect om te serveren als gezond ontbijt of tussendoortje.
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Porties 6

Equipment

  • Donut bakvorm of muffin/cupcake bakvorm

Ingrediƫnten
  

  • 2 bananen (rijpe bananen)
  • 2 el kokosolie of roomboter (gesmolten)
  • 2 eieren
  • 2 el maple syrup (of agavesiroop of honing)
  • 1/2 tl vanille essence
  • 140 gr amandelmeel
  • 3 gr bakpoeder

Glazuur

  • 50 gr pure chocolade
  • 1 tl kokosolie (gesmolten)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
    > Gebruik je een siliconen donut bakvorm dan hoef je deze niet in te vetten
    > Gebruik je een metalen bakvorm, vet deze dan eerst in.
    > Gebruik je een muffin/cupcake bakvorm, beleg deze dan met papieren vompjes
  • Pureer de bananen tot moes en meng met de gesmolten kokosolie, eieren, vanille essence, maple syrup en vanille essence. Meng tot een glad papje.
    Voeg hier het amandelmeel en bakpoeder aan toe. Meng goed. Dit deeg is vrij stevig/vast.
  • Verdeel het deeg over de vormpjes, vul ze niet vol aangezien ze nog zullen rijzen tijdens het bakken.
    Bak de donuts mooi gaar en goudbruin in de oven. Reken op zo'n 15 a 20min. Dit is ook afhankelijk van de bakvorm dat je zal gebruiken
  • Eenmaal gebakken, haal uit de oven en laat ze eerst zo'n 10min afkoelen in de vorm.
    Ontvorm dan en laat ze verder volledig afkoelen op een rooster.
  • Voor de glazuur, smelt de chocolade samen met de kokosolie. Je doet dit het best au bain-marie.
    Dip de volledig afgekoelde donuts in de chocolade. Of drizzle met behulp van een lepel de chocolade over de donuts. Laat de chocolade eerst uitharden alvorens ze luchtdicht te bewaren.
    Smakelijk
Trefwoord amandelmeel, bananen, bananenbrood, chocolade, donuts, gezond ontbijt, glutenvrij, ontbijt, tussendoortje