Ga terug
Deze snelle vol-au-vent met asperges is een ultiem lente receptje dat je kan serveren met Pasen of op een gewone doordeweekse dag. Je kan dit koninginnenhapje makkelijk een dag op voorhand al maken. Ik deel trouwens enkele tips voor een super snelle vol-au-vent bomvol smaak, weinig moeite en weinig tijd.

Snelle vol-au-vent met asperges

Deze snelle vol-au-vent met asperges is een ultiem lente receptje dat je kan serveren met Pasen of op een gewone doordeweekse dag. Je kan dit koninginnenhapje makkelijk een dag op voorhand al maken. Ik deel trouwens enkele tips voor een super snelle vol-au-vent bomvol smaak, weinig moeite en weinig tijd.
Porties 4

Ingrediƫnten
  

  • 1 bussel asperges (+/- 500gr)
  • 250 gr worsten of chipolata (ik gebruikte kippenworsten)
  • 3 enkele kipfilets
  • 250 gr champignons
  • 60 gr bloem
  • 1 bouillonblokje (kip)
  • 150 ml Inex room 40%
  • 1 citroen
  • Peper en zout
  • Olijfolie of klontje boter
  • 4 bladerdeegkoekjes
  • kroketten of frietjes

Instructies
 

  • Begin met het schillen van de asperges en snij in kleinere stukjes van zo'n 2 a 3cm
    TIP ! Ik bewaarde de schillen om deze na het koken van de asperges toe te voegen aan het water om zo een lekkere asperge bouillon te maken.
    Kook de asperges mooi beetgaar in zo'n 1l water met daarin een snuifje zout.
    Eenmaal beetgaar, schep ze uit het water en laat uitlekken in een vergiet.
    Nu kan je net zoals mij de schillen toevoegen aan het kookvocht en nog eens zo'n 20min (mag ook langer) zachtjes laten sudderen. Verwijder de schillen en bewaar het kookvocht.
    TIP !! Dit kan je makkelijk de dag voordien al doen
    TIP ! Je hoeft niet per se de asperge bouillon te gebruiken, je kan ook gewoon werken met kippen bouillonblokjes
  • Snij alvast de kipfilets in kleine stukjes of koop reeds stukjes kipfilet.
    Maak de champignons proper en hak in plakjes.
  • Verhit een ruime stoofpot met een scheut olijfolie of klontje boter.
    Duw kleine toefjes uit de worsten, lijkende op gehaktballetjes (maar natuurlijk niet perfect rond). Bak deze alvast even tot ze een mooi korstje krijgen. Roer af en toe. Voeg dan de blokjes kip toe en laat ook mee bakken. Roer af en toe.
    Eenmaal mooi gaar en lichtjes goudbruin, schep even uit de pot.
  • Voeg de plakjes champignons toe aan dezelfde stoofpot. Je zal nog wat olijfolie of boter moeten toevoegen. Bak de champignons tot deze lichtjes beginnen kleuren.
    Voeg het vlees terug toe en meng even.
    Strooi hierover de bloem, roer even en laat 1min mee bakken.
    Giet er nu zo'n 800ml van de asperge bouillon + het bouillonblokje over.
    TIP ! Gebruik je de asperge bouillon niet, dan voeg je gewoon water + het bouillonblokje toe
    Laat zachtjes koken zodat de saus kan indikken.
    Eenmaal ingedikt voeg je de INEX room toe samen met wat citroensap, peper en zout.
    Als laatje voeg je
    TIP! VInd je de saus iets te dik, voeg nog wat bouillon of water toe.
  • Serveer de vol-au-vent met de bladerdeegkoekjes en frietjes of kroketten
    Smakelijk !