Ga terug
Tijd voor een gezellige wafelenbak met deze heerlijke luchtige chocolade wafels. Ze zijn super gemakkelijk om te maken, snel klaar en ideaal om samen met de kids te bakken. Super leuk om in het weekend te doen, woensdagnamiddag of serveer ze bij het paasontbijt of de brunch.

Chocolade wafels

Tijd voor een gezellige wafelenbak met deze heerlijke luchtige chocolade wafels. Ze zijn super gemakkelijk om te maken, snel klaar en ideaal om samen met de kids te bakken. Super leuk om in het weekend te doen, woensdagnamiddag of serveer ze bij het paasontbijt of de brunch.
Gang brunch, dessert, Ontbijt
Porties 8

Equipment

  • Wafelijzer

Ingrediënten
  

Wafels

  • 250 gr bloem
  • 65 gr cacaopoeder
  • 50 gr bruine suiker (= cassonade)
  • 30 gr suiker
  • 6 gr bakpoeder
  • 3 gr baking soda
  • 3 eieren (gesplitst)
  • 480 ml karnemelk
  • 100 ml olijfolie
  • 1,5 el vanille essence
  • 150 gr chocolade (puur, melk of wit naar keuze)

Opgeklopte mascarpone

  • 250 gr mascarpone (op kamertemperatuur)
  • 30 gr poedersuiker
  • 180 ml room
  • 1 tl vanille essence

Instructies
 

Wafels

  • Voor de chocolade, gebruik je een reep hak deze dan eerst fijn maar er mogen nog enkele grotere stukjes inzitten. Of je kan ook chocolade druppels gebruiken dan hoef deze niet per se fijner te hakken.
  • Zeef de bloem en cacaopoeder en voeg er de bruine suiker, gewone suiker, bakpoeder en baking soda aan toe. Meng en zet even opzij.
  • Doe de eigelen, karnemelk, olijfolie en vanille essence in een mengkom en klop even los.
    Voeg hier in delen het bloem-cacao mengsel aan toe. Meng of mix tot een glad deeg, mix ook niet te lang, net tot alles gemengd is.
    Voeg er de gehakte chocolade aan toe en meng heel kort met een spatel.
    Klop de eiwitten stijf op in een andere kom en meng dit met een spatel onder het deeg. Meng niet te lang zodat het mooi luchtig blijft.
  • Verwarm je wafelijzer en schep wat van het deeg in het ijzer. Bak de wafels mooi gaar zo'n +/- 4 a 5min (afhankelijk van de grootte van je wafels).
    TIP! Gebruik een ijsschep om het deeg in het ijzer te scheppen, gaat veel makkelijker.
    Serveer de wafels meteen met de opgeklopte mascarpone, vers fruit en wat honing of maple syrup.

Opgeklopte mascarpone

  • TIP ! Je kan deze opgeklopte mascarpone al maken voordat je met de wafels begint. Bewaar dan in de koelkast tot het serveren.
  • Doe de mascarpone in een mengkom en mix deze even los.
    Voeg de poedersuiker, room en vanille toe en mix/klop tot deze mooie luchtige crème.
    Bewaar in de koelkast
Trefwoord bakken, chocolade, mascarpone, paasbrunch, pasen, wafels