Ga terug
Dit bananenbrood met speculaas is echt eentje om van te smullen. Een gemakkelijk en snel te maken receptje dat ook nog eens 100% vegan, plantaardig en zo gezond is. Ideaal om mee te ontbijten of als tussendoortje.

Bananenbrood met speculaas

Dit bananenbrood met speculaas is echt eentje om van te smullen. Een gemakkelijk en snel te maken receptje dat ook nog eens 100% vegan, plantaardig en zo gezond is. Ideaal om mee te ontbijten of als tussendoortje.
Totale tijd 1 uur
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Porties 5

Equipment

  • Cakevorm

Ingrediënten
  

  • 240 gr speltbloem (of klassieke bloem)
  • 4 gr baking soda
  • 1 el kaneel
  • 4 bananen (heel rijp)
  • 125 gr appelmoes (ongezoet)
  • 30 ml agavesiroop (of maple syrup)
  • 1 el citroensap
  • 1 el vanille
  • 6 a 7 speculaas koekes
  • speculaaspasta

Instructies
 

  • Begin met je cakevorm te bekleden met bakpapier.
    Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Zeef de bloem en voeg hier de baking soda en kaneel aan toe. Meng en zet even opzij.
    Verkruimel de speculaas tot kleinere stukjes
  • Plet of pureer de banaan en doe in een mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt). Voeg hier de appelmoes, agavesiroop, citroensap en vanille aan toe. Meng kort tot een mooie gladde massa.
    Doe hierbij het bloem mengsel en meng/mix kort tot een mooi glad deeg. Voeg als laatste de stukjes speculaas toe en meng nog even kort.
  • Schep de helft van het deeg in de cakevorm.
    Schep nu enkele koffielepels speculaaspasta en verdeel over het deeg in de bakvorm.
    Giet er het resterende deeg over, spreid goed uit. Schep opnieuw enkele koffielepels speculaaspasta en verdeel over het deeg.
    Bak het bananenbrood mooi gaar en goudbruin in de oven voor zo'n 45min.
  • Check met een satéprikker of het bananenbrood gaar is, haal uit de oven en laat eerst 10min afkoelen in de bakvorm. Ontvorm dan en laat volledig afkoelen op een rooster.
    Bewaar luchtdicht
    Smakelijk
Trefwoord bananen, bananenbrood, gezond ontbijt, gezond tussendoortje, ontbijt, plantaardig, speculaas, speculaaspasta, vegan