Ga terug
Op zoek naar een gemakkelijk en snel te maken dessertje voor Pasen, dan is deze tifle met mascarpone en lemon curd gewoon perfect. Verwacht je aan gevulde glaasjes gevuld met laagjes speculaas, lemon curd en een witte chocolademousse. Je kan elk laagje al makkelijk op voorhand voorbereiden wat altijd wel handig is.

Trifle met mascarpone en lemon curd

Op zoek naar een gemakkelijk en snel te maken dessertje voor Pasen, dan is deze tifle met mascarpone en lemon curd gewoon perfect. Verwacht je aan gevulde glaasjes gevuld met laagjes speculaas, lemon curd en een witte chocolademousse. Je kan elk laagje al makkelijk op voorhand voorbereiden wat altijd wel handig is.
Gang dessert
Porties 4

Equipment

  • 4 serveerglaasjes

Ingrediënten
  

  • 250 gr mascarpone
  • 100 gr witte chocolade
  • 1 tl vanille essence
  • 1/2 tl zeste van sinaasappel (fijngeraspt)
  • 300 ml room
  • 250 gr lemon curd (zie notities hieronder)
  • +/- 15 speculaas koekjes (of andere koekjes)

Instructies
 

  • Gebruik je zelfgemaakte lemon curd, dan dien je deze eerst te maken. Dit kan je makkelijk 1 a 2 dagen op voorhand al maken. Zie hieronder bij de notities hoe je deze zelf kan maken.
  • Voor de snelle witte chocolade mousse.
    Breek de witte chocolade in kleine stukejs en doe in een klein kookpotje samen met de mascarpone. Verwarm dit au-bain marie zodat beide samen kunnen smelten tot een mooie gladde massa. Eenmaal gesmolten haal van het vuur, voeg de vanille en zeste toe, laat ietwat afkoelen tot kamertemperatuur. Het moet natuurlijk nog makkelijk te mengen zijn.
    Klop dan de room stijf op, niet te stijf want je moet dit nog makkelijk kunnen mengen. Spatel de room onder het chocolade-mascarpone mengsel. Meng niet te lang aangezien dit luchtig moet blijven.
    Als je de glaasjes niet meteen gaat samenstellen, bewaar deze mousse dan koel.
  • Als je de glaasjes gaat samenstellen, maal dan eerst de koekjes fijn.
    Neem de 4 glaasjes en verdeel over de bodem wat fijngemalen koekjes gevold door wat lemon curd en wat van de mousse. Herhaal opnieuw met de koekjes, curd en mousse.
    Bewaar de glaasjes in de koelkast tot voor het serveren
    Smakelijk

Notities

Voor de lemon curd, je kan deze gewoon kopen in de winkel of maak deze gemakkelijk zelf. Hier kan je het receptje vinden. 
Trefwoord dessert, lemon curd, mascarpone, pasen, speculaas, witte chocolade