Ga terug
Als ontbijt, brunch, lunch of avondmaal ... deze shakshuka met zoete aardappel smaakt nu eenmaal altijd. Een lekker gemakkelijk te maken gerechtje dat ook nog eens 100% vegetarisch is en je makkelijk op voorhand al kan maken. Heerlijk met wat gebakken halloumi en dukkah.

Shakshuka met zoete aardappel

Als ontbijt, brunch, lunch of avondmaal ... deze shakshuka met zoete aardappel smaakt nu eenmaal altijd. Een lekker gemakkelijk te maken gerechtje dat ook nog eens 100% vegetarisch is en je makkelijk op voorhand al kan maken. Heerlijk met wat gebakken halloumi en dukkah.
Gang brunch, Hoofdgerecht, lunch, Ontbijt
Porties 4

Ingrediƫnten
  

  • 1 ui
  • 1 kleine venkel
  • 1 rode paprika
  • 400 gr zoete aardappel
  • 2 teentjes look
  • 1,5 tl gerookt paprikapoeder
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 400 gr tomatenblokjes (uit blik)
  • 400 gr passata
  • 1/2 tl suiker
  • 4 eieren
  • 200 gr halloumi
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Begin met het schillen en versnijden van de groenten.
    Pel de ui en hak fijn.
    Snij de venkel in fijne blokjes
    Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika en snij in kleine blokjes.
    Schil de zoete aardappel en snij in kleine blokjes. Probeer deze echt niet te groot te snijden, des te langer is de gaartijd.
    Pel de look en hak fijn.
  • Verhit een ruime (hoge pan) met een scheut olijfolie.
    Stoof hierin de ui, venkel en paprika aan voor zo'n 6 a 7min. Roer regelmatig en laat de ui niet bruin worden.
    Voeg de zoete aardappel toe samen met de look, gerookt paprikapoeder en komijn. Roer even en laat 1min mee bakken.
    Doe hierbij vervolgens de tomatenblokjes, passata, suiker, peper en zout. Meng even en laat zachtjes sudderen tot de zoete aardappel gaar is.
  • Als de aardappelblokjes gaar zijn, creĆ«er dan kuiltjes in de saus.
    Breek voorzichtig het ei open en giet dit in het kuiltje. Voor de gemakkelijkheid, kan je de eieren best op voorhand al breken en in een aparte kommetjes gieten.
    Leg een deksel op de pan en laat de eitjes zachtjes garen. Is het eiwit mooi gestold is de shakshuka klaar.
  • Terwijl de eieren garen, kan je de halloumi in blokjes snijden en deze mooi goudbruin bakken in een pan of onder de ovengrill (dit vind ik persoonlijk het gemakkelijkste)
  • Serveer de shakshuka met de halloumi en brood
    Smakelijk
Trefwoord brunch, halloumi, lunch, ontbijt, shakshuka, tomaten, vegetarisch, zoete aardappel