Ga terug
Dit receptje van Bladerdeeg gevuld met pesto, ham en mozzarella kan je eingelijk perfect vergelijken met een hartige strudel. Een gemakkelijk receptje dat ideaal is voor bij de paasbrunch maar kan ook perfect als doordeweekse maaltijd

Bladerdeeg gevuld met pesto, ham en mozzarella

Dit receptje van Bladerdeeg gevuld met pesto, ham en mozzarella kan je eingelijk perfect vergelijken met een hartige strudel. Een gemakkelijk receptje dat ideaal is voor bij de paasbrunch maar kan ook perfect als doordeweekse maaltijd
5 van 9 stemmen
Gang brunch, Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediƫnten
  

  • 1 portie pesto (zie notities hieronder)
  • 1 vel bladerdeeg
  • 3 el roomkaas
  • 220 gr mozzarella
  • 100 gr halfgedroogde tomaten
  • 7 a 8 sneetjes gedroogde ham (Type Ganda ham, Serrano ham, ...)
  • 1 handvol geroosterde pijnboompitten
  • 1 ei
  • 1 el Parmezaanse kaas (fijngeraspt)

Instructies
 

  • Wil je zelf de pesto maken dan dien je dit eerst te doen. Zie hieronder bij de notities voor de link naar het recept.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Beleg een bakplaat met bakpapier
  • Rol het bladerdeeg open en leg alvast op de bakplaat. Dan hoef je later de gevouwde strudel niet meer te verplaatsen naar de bakplaat.
  • Maak inkepingen langs beide kanten van het deeg zodat je strookjes krijgt. Maak inkepingen om de 1,5cm.
    Smeer in het midden over de gehele lengte van het deeg (waar geen inkepingen zijn) de roomkaas.
  • Verdeel hierover zo'n 2 a 3el pesto
  • Beleg met dunne plakjes mozzarella
  • Verdeer er de zongedroogde tomaten over
  • Scheur de gedroogde ham in kleinere stukjes en verdeel deze ook over de kaas.
  • Strooi er wat pijnboompitten over en nog een beetje pesto.
  • Vouw nu, steeds afwisselend van kant, een strookje over het kaas-ham-pesto mengsel.
  • Wrijf het deeg in met losgeklopt ei en strooi er nog wat Parmezaanse kaas over.
  • Bak de strudel zo'n 25 a 30min mooi goudbruin in de oven
    Haal uit de oven en serveer direct

Notities

Zie hier voor het recept van pesto
Trefwoord bladerdeeg, brunch, gedroogde ham, mozzarella, paasbrunch, pasen, pesto, Zongedroogde tomaten