Ga terug
Deze quiche met zalm, prei en kruidenkaas is het ideale gemakkelijke receptje voor op je weekmenu. Een lekker bladerdeegkorstje gevuld met gestoofde prei, verse zalm en Boursin. Snel klaar, eenvoudig te maken en super lekker.

Quiche met zalm, prei en kruidenkaas

Deze quiche met zalm, prei en kruidenkaas is het ideale gemakkelijke receptje voor op je weekmenu. Een lekker bladerdeegkorstje gevuld met gestoofde prei, verse zalm en Boursin. Snel klaar, eenvoudig te maken en super lekker.
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Equipment

  • Taartvorm of quichevorm (+/- 22cm)

Ingrediƫnten
  

  • 2 preien
  • 1/2 tl tijm
  • 1 vel bladerdeeg
  • 1 el paneermeel
  • 300 gr verse zalmfilet
  • 100 gr kruidenroomkaas (type Boursin)
  • 4 eieren
  • 200 ml melk
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Instructies
 

  • Begin met de preien te wassen en fijn te hakken.
    Verhit een stoofpot of pan met een scheut olijfolie en stoof hierin de prei voor zo'n 5min. De prei mag nog wat beet hebben.
    Haal van het vuur en voeg de tijm, peper en zout toe. Meng even en laat ietwat afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Beleg je taart- of quichevorm met het bladerdeeg. Duw de kantjes goed aan en verwijder het overtollige deeg. Prik enkele gaatjes in het deeg met behulp van een vork.
    Strooi hierover het paneermeel.
    Vul met de afgekoelde prei.
    Snij de zalmfilet in kleine hapklare stukken en verdeel over de prei.
    Verbrokkel hierover de kruidenroomkaas.
    Kluts de eieren los met de melk en kruid met wat peper en zout. Giet dit mengsel over de groenten en zalm.
    Bak de quiche voor zo'n 40 a 45min in de oven tot deze mooi goudbruin en gaar gebakken is.
    Haal uit de oven en serveer direct
    Smakelijk
Trefwoord boursin, doordeweeks recept, eieren, gemakkelijk recept, kruidenkaas, prei, quiche, zalm