Go Back
Deze Pasta met broccolipesto en gehaktballetjes is de ideale doordeweekse maaltijd dat je makkelijk op voorhand kan maken. In de pesto verstoppen we stiekem broccoli en maken het lekker romig door mascarpone toe te voegen.

Pasta met broccolipesto en gehaktballetjes

Deze Pasta met broccolipesto en gehaktballetjes is de ideale doordeweekse maaltijd dat je makkelijk op voorhand kan maken. In de pesto verstoppen we stiekem broccoli en maken het lekker romig door mascarpone toe te voegen.
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

Broccolipesto

  • 1 broccoli
  • 2 teentjes look
  • 10 gr basilicum blaadjes
  • 50 gr Parmzeaanse kaas (fijn geraspt)
  • 1 citroen
  • 200 gr mascarpone
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Gehaktballetjes & pasta

  • 500 gr gehakt (gemengd of kip)
  • 1 ei
  • 50 gr paneermeel
  • 1 teentje look (fijngehakt)
  • 50 gr Parmezaanse kaas (fijn geraspt)
  • 1 tl venkelzaadjes (optioneel)
  • 400 gr pasta (type spaghetti)
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Instructies
 

Broccolipesto

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
    TIP !! Heb je een combi stoomoven dan kan je ook de combi functie (stoom-hetelucht) gebruiken. Gebruik de functie die het laagste stoom toevoegt.
  • Snij de broccoli in kleine (probeer zo gelijk mogelijk) roosjes.
    Leg ze in een ovenschaal, overgiet met wat olijfolie en kruid met peper en zout.
    Rooster de roosjes mooi gaar, licht krokant en bruin aan de buitenkant. Reken op zo'n 20 a 25min. De broccoli zal niet super gaar zijn en dat is niet nodig.
  • Doe de geroosterde broccoli in een blender samen met de gepelde teentjes look, blaadjes basilicum, Parmezaanse kaas, een beetje citroensap, zo'n 3el olijfolie en wat peper en zout. Mix tot een grove pesto. Proef en breng nog verder op smaak met wat citroensap, peper en zout. Voeg op het laatste de mascarpone toe en mix tot een mooie romige crème.
    Is deze crème iets te vast, dan kan je hier wat kookwater van de pasta aan toevoegen en nog even mixen. Let wel op, voeg niet te veel kookwater toe, de saus mag niet te lopend worden. Begin met een beetje en je kan altijd wat toevoegen.
    TIP !! Je kan deze saus makkelijk 1 a 2 dagen op voorhand maken en koel en afgedekt bewaren.

Gehaktballetjes en pasta

  • Voor de gehaktballetjes, meng je het gehakt met het ei, paneermeel, fijngehakte look, Parmezaanse kaas, venkelzaadjes, peper en zout. Ik voegde zelf ook nog een eetlepel van de pesto toe, die hoef je niet per se te doen. Het geeft ze alleen nog meer smaak.
  • Ik bakte de gehaktballetjes in de oven (op 210 graden) op een beklede bakplaat voor zo'n 15min. Draai ze na zo'n 7min bakken zodat ze langs beide kanten mooi goudbruin gebakken zijn.
    TIP! Je kan de balletjes ook in een pan bakken met wat olie.
  • Ondertussen kan je de pasta al dente koken.
    TIP! Bewaar wat van het kookvocht om toe te voegen aan de romige pestosaus.
    Giet de pasta af en voeg er meteen de romige pestosaus aan toe. Meng goed.
    Serveer direct met de gehaktballetjes
    Smakelijk!
Trefwoord broccoli, doordeweeks recept, gehaktballetjes, hoofdgerecht, op voorhand maken, pasta, pesto