Ga terug
Deze Risotto van couscous met pompoen en paprika is het perfecte doordeweekse recept. Een waanzinnig lekker gerect dat makkelijk te maken is, je kan het zelfs grotendeels op voorhand maken. Een simpel avondmaal dat je 100% vegetarisch kan houden.

Risotto van couscous met pompoen en paprika

Deze Risotto van couscous met pompoen en paprika is het perfecte doordeweekse recept. Een waanzinnig lekker gerect dat makkelijk te maken is, je kan het zelfs grotendeels op voorhand maken. Een simpel avondmaal dat je 100% vegetarisch kan houden.
Gang Hoofdgerecht

Ingrediƫnten
  

  • 1/2 flespompoen (of andere pompoen
  • 2 paprika's
  • 2 kleine uien
  • 2 teentjes look
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl salie (gedroogd)
  • 500 gr parelcouscous
  • 500 ml groentebouillon (of kip)
  • 2 a 3 ballen burrata
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Schil de pompoen, verwijder de pitten en snij in kleine blokjes.
    Probeer de paprika's grotendeels te schillen en snij in kleine stukjes.
    Pel 1 ui en hak in kleine stukjes, dit hoeft niet super fijn te zijn.
    Pel de teentjes look en hak in klein stukjes.
    Doe alles in een ruime ovenschaal. Voeg de gerookte paprikapoeder, salie, peper, zout en royale scheut olijfolie toe. Meng goed.
    Rooster voor zo'n 30 a 40min in de oven tot de groenten gaar zijn. Hussel af en toe door de groenten.
  • Doe de gerosterde groenten in een blender samen met de bouillon. Mix tot een gladde saus. Proef alvast even en voeg eventueel nog wat peper en zout toe.
  • Pel de overige ui en hak fijn.
    Verhit een stoofpot met een scheut olijfolie en stoof hierin de ui mooi glazig aan voor een paar minuten. Roer regelmatig, laat de ui niet te bruin worden.
    Voeg vervolgens de parelcouscous toe, roer even laat zo'n 2min mee bakken. Roer 1 a 2x tijdens het bakken, giet er saus bij, roer even kort en laat zachtjes sudderen voor zo'n 15 a 20min tot de couscous gaar is. Wordt het iets te droog, voeg wat kokend water toe of nog wat extra bouillon.
  • Serveer de couscous direct met stukjes burrata en eventueel een stukje vis, vlees of gebakken groentjes.
    Smakelijk
Trefwoord couscous, meal preppen, paprika, pompoen, risotto, vegetarisch