Ga terug
Deze dip van geitenkaas en veenbessen compote is een ideaal en gemakkelijk te maken hapje voor tijdens de feestdagen. Zowel de dip als compote kan je makkelijk op voorhand al maken en je hebt er weinig werk mee. Geen fan van geitenkaas, deze kan je perfect vervangen door bijvoorbeeld feta.

Dip van geitenkaas

Deze dip van geitenkaas en veenbessen compote is een ideaal en gemakkelijk te maken hapje voor tijdens de feestdagen. Zowel de dip als compote kan je makkelijk op voorhand al maken en je hebt er weinig werk mee. Geen fan van geitenkaas, deze kan je perfect vervangen door bijvoorbeeld feta.
Gang Borrelhapje, hapje
Porties 4

Ingrediënten
  

Veenbessen compote

  • 350 gr veenbessen (vers of diepvries)
  • 160 ml veenbessensap
  • 200 gr suiker
  • 1 tl zeste van sinaasappel
  • 1 takje rozemarijn

Dip van geitenkaas

  • 200 gr zachte geitenkaas
  • 200 gr ricotta
  • 1 el citroensap
  • 1 el honing
  • 1 tl rozemarijn (fijngehakt
  • Peper en zout
  • handvol pistachenoten

Instructies
 

Compote van veenbessen

  • Doe de veenbessen in een stoofpot samen met veenbessensap, suiker, zeste van sinaasappel en een takje rozemarijn. Deze laat je zachtjes sudderen tot je een dikke compote krijgt (zo'n 30 a 35min). Laat ietwat afkoelen.
    Tip > Als je de compote de dag ervoor al maakt, verwarm deze dan even. De compote is namelijk lekkerder als ie lauw is.

Dip van geitenkaas

  • Doe de geitenkaas, ricotta, citroensap, honing en fijngehakte rozemarijn in een blender of foodprocessor. Mix/ klop tot een gladde romige crème.
    Je kan deze dip al makkelijk op voorhand maken en koel bewaren in de koelkast
  • Wanneer je deze gaat serveren, doe de dip in een schaaltje en lepel er de compote over. Werk af met wat grof gehakte pistachenoten en serveer met wat krokante crackers.
Trefwoord apero, borrel, borrelhapje, dip, geitenkaas, hapje, veenbessen