Dip van geitenkaas
Deze dip van geitenkaas en veenbessen compote is een ideaal en gemakkelijk te maken hapje voor tijdens de feestdagen. Zowel de dip als compote kan je makkelijk op voorhand al maken en je hebt er weinig werk mee. Geen fan van geitenkaas, deze kan je perfect vervangen door bijvoorbeeld feta.
Veenbessen compote
- 350 gr veenbessen (vers of diepvries)
- 160 ml veenbessensap
- 200 gr suiker
- 1 tl zeste van sinaasappel
- 1 takje rozemarijn
Dip van geitenkaas
- 200 gr zachte geitenkaas
- 200 gr ricotta
- 1 el citroensap
- 1 el honing
- 1 tl rozemarijn (fijngehakt
- Peper en zout
- handvol pistachenoten
Compote van veenbessen
Doe de veenbessen in een stoofpot samen met veenbessensap, suiker, zeste van sinaasappel en een takje rozemarijn. Deze laat je zachtjes sudderen tot je een dikke compote krijgt (zo'n 30 a 35min). Laat ietwat afkoelen. Tip > Als je de compote de dag ervoor al maakt, verwarm deze dan even. De compote is namelijk lekkerder als ie lauw is.
Trefwoord apero, borrel, borrelhapje, dip, geitenkaas, hapje, veenbessen