Ga terug
Deze ravioli ovenschotel is een echt winters comfort food gerecht dat je makkelijk op voorhand kan maken. Pasta, tomatensaus, groentjes en kaas wat heb je nu nog meer nodig. Een ideaal doordeweeks recept dat je eenvoudig vegetarisch kan maken.

Ravioli ovenschotel

Deze ravioli ovenschotel is een echt winters comfort food gerecht dat je makkelijk op voorhand kan maken. Pasta, tomatensaus, groentjes en kaas wat heb je nu nog meer nodig. Een ideaal doordeweeks recept dat je eenvoudig vegetarisch kan maken.
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediƫnten
  

  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 250 gr champignons
  • 200 gr spinazie
  • 400 gr tomatenblokjes (blik)
  • 300 gr passata
  • 1 tl oregano (gedroogd)
  • 1 tl basilicum (gedroogd)
  • 1 kl suiker
  • 500 gr ravioli (smaak naar keuze)
  • 200 gr mozzarella
  • handvol kerstomaten (optioneel)
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Instructies
 

  • Pel de ui en hak fijn
    Pel de teentjes look en hak fijn.
    Maak de champignons proper en hak in fijne plakjes.
    Snij de mozzarella in plakjes.
  • Verhit een stoofpot met een goede scheut olijfolie en voeg de ui en champignons toe.
    Bak deze voor zo'n 8min zodat de ui mooi glazig wordt en de champignons zacht gebakken worden. Roer regelmatig zodat de groenten niet te bruin worden of aanbakken.
    Voeg de look toe, meng even en laat 1min mee bakken.
    Doe de spinazie bij in de stoofpot en laat slinken. Roer af en toe.
    Eenmaal de spinazie geslonken is, voeg de tomatenblokjes, passata, oregano, basilicum, suiker, peper en zout toe. Roer goed en laat zo'n 10min zachtje sudderen.
    Ondertussen kan je de ravioli beetgaar koken in licht gezouten water, voeg de gare ravioli's toe aan de tomatensaus. Je kan eventueel ook wat van het kookvocht van de pasta toevoegen als je de tomatensaus iets lopender wenst.
    Verwarm de oven voor op 190 graden.
    Schep alles in een ovenschaal, werk af met plakjes mozzarella en eventueel gehalveerde kerstomaten.
    Bak in de oven voor zo'n 15 a 20min tot de kaas mooi gesmolten is en lichtjes begint te kleuren.
    Serveer direct
    Smakelijk