Deze garnalencocktail met hartige wafel is een klassiek recept in combinatie met een originele toets. Een makkelijk en snel te maken voorgerecht voor op je kerstmenu en kerstdiner dat je makkelijk op voorhand kan maken. Je kan er trouwens ook een hapje van maken.
Splits de eieren.Doe de zachte boter bij de eigelen en mix even glad en romig.Voeg hierbij de bloem, plattekaas, peterselie, bieslook, peper en zout. Mix kort. Dit is een vrij dik beslag. Klop de eiwitten stijf en voeg toe aan het beslag. Spatel de eiwiten kort en krachtig erdoor. In het begin zal dit wat moeilijk gaan, maar roer goed door.
Verwarm je wafelijzer en vet in met wat boter.Schep wat van het deeg in het wafelijzer en bak de wafels mooi goudbruin voor zo'n 4 a 5min. Serveer de wafels direct of laat ze volledig afkoelen en bewaar ze luchtdicht.
Garnalencocktail
Kook de eieren hard (zo'n 8min), spoel ze goed onder koud water en laat volledig afkoelen.Eenmaal volledig afgekoeld, pel ze en halveer ze
Snij de tomaten in fijne blokjes.Snij de sla in fijne reepjes.Snij de radijsjes fijn.Hak de lente-ui fijn.Voor het sausje meng je de yoghurt met de mayonaise en ketchup. Bewaar koel.
Vul glaasjes met wat sla gevolgd door de blokjes tomaten, radijsjes, garnalen en lente-ui. Werk elk glaasje af met een half eitje en een wafeltje.Smakelijk