Ga terug
Deze garnalencocktail met hartige wafel is een klassiek recept in combinatie met een originele toets. Een makkelijk en snel te maken voorgerecht voor op je kerstmenu dat je makkelijk op voorhand kan maken. Je kan er trouwens ook een hapje van maken.

Garnalencocktail met hartige wafel

Deze garnalencocktail met hartige wafel is een klassiek recept in combinatie met een originele toets. Een makkelijk en snel te maken voorgerecht voor op je kerstmenu en kerstdiner dat je makkelijk op voorhand kan maken. Je kan er trouwens ook een hapje van maken.
5 van 2 stemmen
Gang voorgerecht
Porties 4

Equipment

  • Wafelijzer

Ingrediƫnten
  

Hartige wafels

  • 3 eieren
  • 50 gr boter (op kamertemperatuur)
  • 100 gr bloem
  • 100 gr plattekaas
  • 1 el peterselie (fijngehakt)
  • 1 el bieslook (fijngehakt)
  • Peper en zout
  • Boter om in te vetten

Garnalencocktail

  • 2 eieren
  • 2 tomaten
  • 1/4 kropsla
  • handvol radijsjes
  • 1 lente-ui
  • 400 gr grijze garnalen
  • 100 gr yoghurt
  • 1 el mayonaise
  • 1,5 el ketchup

Instructies
 

Hartige wafels

  • Splits de eieren.
    Doe de zachte boter bij de eigelen en mix even glad en romig.
    Voeg hierbij de bloem, plattekaas, peterselie, bieslook, peper en zout. Mix kort. Dit is een vrij dik beslag.
    Klop de eiwitten stijf en voeg toe aan het beslag. Spatel de eiwiten kort en krachtig erdoor. In het begin zal dit wat moeilijk gaan, maar roer goed door.
  • Verwarm je wafelijzer en vet in met wat boter.
    Schep wat van het deeg in het wafelijzer en bak de wafels mooi goudbruin voor zo'n 4 a 5min.
    Serveer de wafels direct of laat ze volledig afkoelen en bewaar ze luchtdicht.

Garnalencocktail

  • Kook de eieren hard (zo'n 8min), spoel ze goed onder koud water en laat volledig afkoelen.
    Eenmaal volledig afgekoeld, pel ze en halveer ze
  • Snij de tomaten in fijne blokjes.
    Snij de sla in fijne reepjes.
    Snij de radijsjes fijn.
    Hak de lente-ui fijn.
    Voor het sausje meng je de yoghurt met de mayonaise en ketchup. Bewaar koel.
  • Vul glaasjes met wat sla gevolgd door de blokjes tomaten, radijsjes, garnalen en lente-ui.
    Werk elk glaasje af met een half eitje en een wafeltje.
    Smakelijk
Trefwoord feestdagen, feestmenu, garnalen, hartige wafels, kerstmenu, kerstmis, voorgerecht, wafels