Ga terug
Heerlijk zachte pindakaas koekjes gevuld met wat confituur, leuk om samen met de kids te bakken. Een eenvoudig en snel te maken recept. Je kan ook super leuke en originele rendier koekjes maken op basis van dit recept, een leuke activiteit voor tijdens de feestdagen.

Pindakaas koekjes

Heerlijk zachte pindakaas koekjes gevuld met wat confituur, leuk om samen met de kids te bakken. Een eenvoudig en snel te maken recept. Je kan ook super leuke en originele rendier koekjes maken op basis van dit recept, een leuke activiteit voor tijdens de feestdagen.
Gang dessert, Tussendoortje
Porties 6

Equipment

  • Voor de rendier koekjes : kleine zoute stokjes (of pretzels), rode M&M's en chocolate chips.

Ingrediënten
  

  • 125 gr boter (op kamertemperatuur)
  • 155 gr bruine suiker (cassonade)
  • 125 gr pindakaas
  • 2 tl vanille essence
  • 1 ei
  • 1 snufje zout
  • 215 gr patisseriebloem
  • Confituur naar keuze

Instructies
 

  • Mix de zachte boter met bruine suiker (cassonade) romig en luchtig voor een paar minuten.
    Daar voegen we de pindakaas, vanille, ei en snufje zout aan toe.
    Als laatste voegen we de bloem toe en mix tot een stevig deeg.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 175 graden en beleg een bakplaat met bakpapier.
  • Rol kleine balletjes van het deeg, gebruik ongeveer 1el deeg per balletje.
    De koekjes zetten redelijk uit tijdens het bakken dus leg ze niet te dicht bij elkaar. Je kan ze ook makkelijk in porties bakken.
    Als ze allemaal gerold zijn, duw je met je pink of knokkel een kuiltje in het midden van het balletje.
    Schep een half theelepeltje confituur in het kuiltje.
    Bak de koekjes voor zo'n 10 a 12min tot deze mooi goudbruin zijn.
    Hou op het laatste goed in de gaten dat de koekjes niet te bruin worden.
    Als ze uit de oven komen, zijn ze nog heel zacht maar deze zullen uitharden bij het afkoelen.
  • Wil je er rendier koekjes van maken?
    Dan rol je gewoon de balletjes van het deeg, maar je duwt geen kuiltje in de balletjes.
    Bak de balletjes in de oven, tijdens het bakken zullen ze mooi rond worden.
    Als de koekjes gebakken zijn, haal uit de oven en laat zo'n 5 a 8min afkoelen.
    De koekjes dienen nog wat warm te zijn.
    Je gebruikt kleine zoute stokjes voor de hoorntjes (duw deze voorzichtig wat in het koekje), chocolate chips voor de ogen en een rode M&M voor de neus.
    Laat zo verder volledig afkoelen.
Trefwoord bakken, confituur, feestdagen, feestmenu, koekjes, lekker en eenvoudig, pindakaas, simpel recept