Wafel wentelteefjes & croissant wafels
Origineel, makkeliijk en snel te maken en zowel groot als klein zullen smullen van deze wafel wentelteefjes & croissant wafels. Met een wafelijzer kan je veel meer dan een klassieke Brusselse of Luikse wafels. Ga creatief aan de slag met deze eenvoudige receptjes ideaal voor bij het kerstontbijt of brunch.
Wentelteefjes wafels
- 5 sneden (oud) brood (kan ook met stokbrood, rozijnenbrood, ...)
- 150 ml melk
- 2 eieren
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 snuifje kaneel
- Olie
Croissant wafels
- 200 gr roomkaas
- 1 kl poedersuiker
- 1 blik croissantdeeg
- 1/2 tl vanille essence
- confituur (naar eigen smaak)
Wafel wentelteefjes
Verwijder de korstjes van het oude brood. Gebruik je sneetjes stokbrood dan verwijder je natuurlijk niet de korstjes.Snij het brood in kleinere reepjes zodat deze in het wafelijzer passen. Kluts de melk los met de eieren, vanillesuiker en kaneel
Verwarm je wafelijzer en vet in met wat olie.
Laat de sneetjes brood even weken in het ei-melk mengsel, leg in het wafelijzer en bak de wentelteefjes mooi goudbruin.
Hou de gebakken wentelteefjes warm in een oven van 120 graden.
Trefwoord bakken, brunch, croissantdeeg, feestdagen, kerstmis, kerstontbijt, ontbijt, wafels, wentelteefjes