Ga terug
Christmas is coming en deze bladerdeeg hapjes met roomkaas en ham is de ideale starter van je feestmenu. Eenvoudig snel om te maken met slecht 5 ingrediënten en makkelijk op voorhand te maken. Onthoud deze dus maar zeker voor de feestdagen of voor tijdens een gezellige borrel.

Bladerdeeg hapjes met roomkaas en ham

Christmas is coming en deze bladerdeeg hapjes met roomkaas en ham is de ideale starter van je feestmenu. Eenvoudig snel om te maken met slecht 5 ingrediënten en makkelijk op voorhand te maken. Onthoud deze dus maar zeker voor de feestdagen of voor tijdens een gezellige borrel.
Gang Borrelhapje, hapje
Porties 6

Equipment

  • Cannelloni buisjes + aluminiumfolie

Ingrediënten
  

  • 1 pak bladerdeeg
  • 250 gr roomkaas (type Boursin)
  • 5 a 6 plakjes gedroogde ham (type Ganda ham)
  • 1 el peterselie (fijngehakt)
  • 1 el bieslook (fijngehakt)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor 200 graden.
    Beleg een bakplaat met bakpapier.
    Snij het bladerdeeg in lange reepjes van zo'n 1 a 1,5cm breedte.
    Rol de cannelloni buisjes in wat aluminiumfolie.
    Neem 1 reep bladerdeeg en wikkel het deeg rond de cannelloni. Zorg ervoor dat het bladerdeeg steeds 1/3 over het vorige bladerdeeg valt.
    Bak de hoorntjes mooi goudbruin in de oven voor zo'n 20min.
    Haal uit de oven, laat zo'n 10min afkoelen en schuifje de bladerdeeg hoorntjes voorzichtig van het cannelloni buisje met behulp van het aluminiumfolie. Laat verder volledig afkoelen.
  • Voor de vulling, hak de ham heel fijn.
    Meng de fijngehakte ham met de roomkaas, peterselie en bieslook.
    Doe de vulling in een spuitzak met spuitmondje en spuit deze in de hoorntjes.
    Serveer
    Smakelijk
    TIP > Check de tips en vragen hoe je deze hoorntjes makkelijk kan meal preppen.
Trefwoord bladerdeeg, borrelhapje, feestdagen, feestmenu, ham, hapje, kerstmenu, kerstmis, kerstrecept, roomkaas