Ga terug
Een origineel hapje nodig voor de feestdagen? Dan zijn deze eenvoudige loempia's met zalm en miso perfect. Rijstvellen gevuld met stukjes gebakken zalm op smaak gebracht met wat miso. Simpel en snel te maken, je kan deze ook al makkeklijk voorbereiden.

Loempia's met zalm en miso

Een origineel hapje nodig voor de feestdagen? Dan zijn deze eenvoudige loempia's met zalm en miso perfect. Rijstvellen gevuld met stukjes gebakken zalm op smaak gebracht met wat miso. Simpel en snel te maken, je kan deze ook al makkeklijk voorbereiden.
Gang Borrelhapje, hapje
Porties 5

Ingrediënten
  

Loempia's met zalm & miso

  • 500 gr zalmfilet
  • 2 lente-uitjes
  • 1 jalapeno peper
  • 1 pak rijstpapier
  • Miso pasta
  • 1 el citroensap
  • 1 el olijfolie
  • Peper en zout
  • Zonnebloem- of maisolie

Yoghurt miso dressing

  • 150 gr griekse yoghurt
  • 1 el miso
  • 1 tl honing
  • 1 tl azijn

Instructies
 

Loempia's met zalm & miso

  • Verhit een pan met wat olie.
    Kruid de zalmfilet met peper en zout.
    Bak de zalmfilet mooi goudbruin langs beide kanten. Bak de zalm niet te lang, deze hoeft binnenin nog niet gaar te zijn aangezien deze later nog verder zal garen.
  • Hak de lente-ui fijn.
    Hak de jalapeno fijn.
    Snij de zalm in hapklare stukjes (van zo'n 2,5cm)
    Schep zo'n 3 a 4el miso in een kommetje en roer deze los met het citroensap & olijfolie.
  • Week een rijstvel in warm water voor zo’n 20 a 30sec, week ze niet te langs anders zal het moeilijk worden om ze te vouwen.Leg de geweekte rijstvel op je snijplank of werkblad. 
    Leg in het midden van de rijstvel een stukje zalm, wrijf de zalm in met wat miso.
    Strooi een paar stukjes lente-ui en 2 a 3 kleine stukjes jalapeno over de zalm.
    Vouw een zijde over de vulling, vouw dan de zijkanten naar binnen (er onstaat een envelopje) en rol dan stevig op.
    Dit kan je makkelijk al op voorhand doen en de loempia's bewaren in de koelkast.

Dressing

  • Meng de yoghurt, miso, honing en azijn tot een gladde saus.
    Bewaar de dressing koel.
    Deze kan je makkelijk op voorhand al maken.
  • Vlak voor het serveren, verwarm je een ruime pan met een royale scheut olie.
    Bak hierin kort de loempia's mooi goudbruin langs alle kanten.
    Serveer direct
    Smakelijk
Trefwoord borrelhapje, feestdagen, feestmenu, hapje, kerstmenu, kerstmis, miso, rijstpapier, zalm