Ga terug
Dit borrelbrood met kaas en ham wordt de topper met de feestdagen of tijdens een gezellige borrel of als onderdeel van een kaasplank. Het leuke is dag je slechts 4 ingredienten nodig hebt. Super eenvoudig en makkelijk te maken, een ideaal hapje voor bij je Kerstmenu.

Borrelbrood met kaas en ham

Dit borrelbrood met kaas en ham wordt de topper met de feestdagen of tijdens een gezellige borrel of als onderdeel van een kaasplank of borrelplank. Het leuke is dag je slechts 4 ingredienten nodig hebt. Super eenvoudig en makkelijk te maken, een ideaal hapje voor Kerst en om je kerstmenu mee te starten
Gang Borrelhapje, hapje
Porties 5

Ingrediënten
  

  • 1 (rond en stevig) brood
  • 175 gr kaas (in sneetjes) (type Passendale, Oud-Brugge, ... )
  • 200 gr gedroogde ham (type Ganda Ham)
  • 1 potje zongedroogde tomaten (*)

Instructies
 

  • Begin met de voorbereidingen.
    Snij de sneetjes kaas in dunnere sneetjes.
    Scheur de ham in kleinere stukjes,
    Snij de zongedroogde tomaten in kleine stukjes. Bewaar zeker de olie van de zongedroogde tomaten. Je zal niet alle tomaatjes uit het potje dienen te gebruiken, deze mogen niet te gaan overheersen.
    Snij een kruispatroon in het brood, zorg er wel voor dat dat je het brood niet volledig doorsnijdt.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden
    Vlak voor het brood in de oven gaat, wrijf je de voegen en de bovenkant van het brood goed in met de olie van de zongedroogde tomaten.
    Vul de voegen met de kaas, ham en zongedroogde tomaten.
    Leg het brood op een beklede bakplaat en bak het brood zo'n 20min tot de kaas mooi gesmolten is. Als het brood te bruin zou worden op het laatste, kan je dit nog even afdekken met aluminiumfolie
    Serveer direct.

Notities

(*) Gebruik het liefst half zongedroogde tomaten, deze zijn iets malser. 
Trefwoord borrelhapje, brood, broodpudding, feestdagen, feestmenu, Ganda Ham, hapje, kerstmenu, kerstmis, lekker en eenvoudig, Passendale kaas, Zongedroogde tomaten