Ga terug
Christmas is coming en dit eenvoudige filodeeg hapje met kaas is ideaal om je kerstmenu te starten. Een borrelhapje dat je makkelijk op voorhand kan voorbereiden en waarvoor je slechts 2 ingredienten nodig hebt. Ik gebruikte voor dit receptje een Belgische kaas namelijk Oud-Brugge en serveerde er warme honing bij.

Filodeeg hapje met kaas

Christmas is coming en dit eenvoudige filodeeg hapje met kaas is ideaal om je kerstmenu te starten. Een borrelhapje dat je makkelijk op voorhand kan voorbereiden en waarvoor je slechts 2 ingredienten nodig hebt. Ik gebruikte voor dit receptje een lekkere Belgische kaas namelijk Oud-Brugge en serveerde er wat warme honing bij.
Gang Borrelhapje, hapje
Porties 4

Ingrediƫnten
  

  • 1 blok kaas (type Oud-Brugge)
  • 1 pak filodeeg
  • Zonnebloem of maisolie
  • 4 el honing
  • 1/2 tl blaadjes tijm
  • 1/2 tl rozemarijn (fijngehakt)

Instructies
 

  • Snij de blok kaas in gelijke langwerpige reepjes.
  • Leg 2 vochtige handdoeken klaar. De eerste om over de onverwerkte plakjes deeg te leggen en de twee om over de opgerolde kaashapjes te leggen.
  • Snij de vellen filodeeg in de helft of 3. Reken op een afmeting van zo'n 10x15cm. Zorg dat je reepjes kaas kleiner zijn aangezien we deze in het filodeeg gaan verpakken en oprollen als een loempia.
  • Zet ook een kommetje met de olie klaar
  • Leg een rechthoekige vel filodeeg voor je met de kortste kant naar je toe, wrijf de randjes in met wat olie, leg hierop een reepje kaas en vouw dicht zoals een loempia. Als je gewoon zou rollen zonder de zijkanten naar binnen te vouwen, dan zal de kaas er helemaal uitlopen tijdens het bakken. (Ook nu zal de kaas er een beetje uitlopen) Wrijf het rolletje in met wat olie en leg op een bord of beklede bakplaat. Dek af met een vochtige handdoek.
  • Voor de rolletjes reken je op zo'n 15min baktijd om vervolgens meteen te serveren dus dit kan je dan een beetje incalculeren.
    De kaasrolletjes bak je op 200 graden in de oven tot het filodeeg mooi goudbruin gebakken is. Vlak voor de rolletjes de oven in gaan, kan je ze nog wat insmeren met olie.
  • Terwijl de kaasrolletjes in de oven staan, kan je de honing en kruiden in een kookpotje doen en op een zacht vuurtje zetten zodat de honing lopender wordt.
    Serveer de honing lauw bij de hapjes.
    Smakelijk
Trefwoord blauwe kaas, borrelhapje, feestdagen, feestmenu, filodeeg, hapje, kerstmenu, kerstrecept, lekker en eenvoudig