Ga terug
Deze Brie in bladerdeeg blijft een topper om te serveren als hapje bij een gezellige apéro maar ook om je kerstmenu goed in te zetten. Een eenvoudig hapje waar je geen werk aan hebt. Je hebt slechts 5 ingredienten nodig. De brie wordt ingesmeerd met wat confituur wat heerlijk is in combinatie met de kaas.

Brie in bladerdeeg

Deze Brie in bladerdeeg blijft een topper om te serveren als hapje bij een gezellige apéro maar ook om je kerstmenu goed in te zetten. Een eenvoudig hapje voor Kerst waar je geen werk aan hebt. Je hebt slechts 5 ingredienten nodig en je hebt de heerlijke combinatie van kaas en confituur
Gang Borrelhapje, hapje
Porties 6

Ingrediënten
  

  • 1 vel bladerdeeg
  • 1 stuk Brie
  • 2 a 3el confituur (smaak naar keuze)
  • 1 tl rozemarijn (fijngehakt)
  • 1 ei

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Rol het bladerdeeg open, leg in het midden het stuk Brie.
    Smeer de kaas in met de confituur en strooi er de fijngehakte rozemarijn over.
    Vouw de randen van het bladerdeeg naar het midden over de Brie. Duw de randjes goed aan.
    Wrijf het bladerdeeg in met losgklopt ei.
    Bak het pakketje zo'n 20 a 25min in de oven tot het bladerdeeg mooi goudbruin en gaar gebakken is.
    Serveer direct.
    Smakelijk
Trefwoord apero, bladerdeeg, blauwe kaas, borrel, borrelhapje, brie, feestdagen, feestmenu, hapje, kerstmenu, kerstmis, kerstrecept