Ga terug
De bekende salade in een origineel eenvoudig hapje. Dit Caesar Salade hapje is een perfecte start van je kerstmenu of voor tijdens een gezellig apero of borrel met vrienden. We maken kuipjes van Parmezaanse kaas dat we gaan opvullen met sla, croutons, kip en de typische dressing.

Caesar Salade hapje

De bekende salade in een origineel eenvoudig hapje. Dit Caesar Salade hapje is een perfecte start van je kerstmenu of voor tijdens een gezellig apero of borrel met vrienden. We maken kuipjes van Parmezaanse kaas dat we gaan opvullen met sla, croutons, kip en de typische dressing.
Gang Borrelhapje, hapje
Porties 6

Ingrediƫnten
  

Caesar Salade hapje

  • 400 gr Parmezaanse kaas (fijn geraspt)
  • 2 sneetjes (oud) brood
  • 2 kipfilets
  • 1 tl kipkruiden
  • 1/4 ijsbergsla
  • Olijfolie

Dressing

  • 30 gr Parmezaanse kaas (fijn geraspt)
  • 2 el citroensap
  • 1/2 teentje look
  • 1/2 el (Dijon) mosterd
  • 2 ansjovis filets
  • 5 el yoghurt
  • Peper en zout

Instructies
 

Caesar Salade hapjes

  • Begin met het maken van de Parmezaan kuipjes.
    Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Beleg een bakplaat met bakpapier. Om het makkelijk te maken, kan je cirkels tekenen van zo'n 7 a 8cm. Laat wel wat plaats tussen aangezien de kaas wat zal uitlopen.
    Strooi de kaas in de cirkels, zorg dat deze goed bedekt zijn.
    Bak de kaas voor zo'n 10 a 12min tot deze mooi gesmolten is en lichtjes begint te kleuren.
    Zet nu alvast glazen klaar en draai deze om of een metalen muffin/cupcake bakvorm
    Nu zal je snel moeten werken. Haal voorzicht de kaas rondjes van de bakplaat met een spatel en leg deze op het omgekeerde glaas en duw voorzichtig (met wat keukenpapier of ovenwant in de hand) rond het glas zodat er een kuipje ontstaat. Laat zo volledig op het glas afkoelen. Of je kan de kaasrondje ook in de muffin/cupcake vormpjes duwen zodat er een kuipje ontstaat.
    Als de kaas volledig is afgekoeld, bewaar ze dan luchtdicht.
    TIP > Omdat je snel moet werken, kan je best in kleine porties bakken.
  • Voor de croutons, snij de sneetjes brood in kleine fijne blokjes.
    Verhit een pan met wat olijfolie en bak ze mooi goudbruin langs alle kanten.
    Laat vervolgens uitlekken en afkoelen op wat keukenpapier.
  • Voor de kip, snij deze in heel fijne reepjes. Dit is een hapje dus we willen geen grote stukken kip.
    Kruid de reepjes met de kipkruiden.
    Verhit een pan met wat olijfolie en bak hierin de kipreepjes mooi goudbruin en gaar.
    Laat vervolgens volledig afkoelen.
  • Ook de sla, kan je op voorhand al wassen, fijnsnijden en koel bewaren.

Dressing

  • Doe de Parmezaanse kaas, citroensap, look, mosterd en ansjovis filets in een blender en mix tot een gladde massa.
    Voeg de yoghurt toe en mix nog even kort tot een mooie gladde dressing.
    Proef van de dressing en voeg nog wat peper en/of zout toe. Let wel op met het zou aangezien de ansjovis al vrij zout is.
  • Om de kuipjes samen te stellen.
    Doe wat sla in de Parmezaan kuipjes, verdeel er de kip en croutons over.
    Serveer de dressing er apart bij.
    Smakelijk
Trefwoord feestdagen, feestmenu, kerstmenu, kerstmis, kerstrecept, kip, parmezaanse kaas, yoghurt