Ga terug
Christmas is coming en deze Panna Cotta met koffie en chocolade crumble is het ideale dessertje voor op je feestmenu. Altijd lekker, heel makkelijk te maken en iedereen lust het. Je kan dit Italiaanse toetje trouwens volledig op voorhand al maken

Panna Cotta met koffie

Christmas is coming en deze Panna Cotta met koffie en chocolade crumble is het ideale dessertje voor op je feestmenu. Altijd lekker, heel makkelijk te maken en iedereen lust het. Je kan dit Italiaanse toetje trouwens volledig op voorhand al maken
Gang dessert

Equipment

  • 4 schaaltjes of gebruik een siliconen muffinbakvorm

Ingrediƫnten
  

Panna Cotta

  • 3,5 blaadjes gelatine (Dr. Oetker)
  • 400 ml room
  • 50 gr suiker
  • 2 tl oploskoffie
  • 1/2 vanillestok
  • 30 ml koffielikeur

Chocolade crumble

  • 30 gr boter
  • 50 gr suiker
  • 30 gr bloem
  • 1,5 el cacaopoeder

Instructies
 

Panna Cotta

  • Je begint met het weken van de gelatine.
    Vervolgens doe je de room, suiker, oploskoffie, de zaadjes van een vanillestok en de koffielikeur in een kookpotje. Dit breng je op een zacht vuurtje tot tegen het kookpunt, laat niet doorkoken.
    Haal het kookpotje van het vuur en voeg de uitgeknepen blaadjes gelatine toe.
    Roer goed zodat de gelatine kan oplossen. Verdeel de Panna Cotta over glaasjes, kommetjes of muffinbakvormpjes. Zet in de koelkast en laag minstens 4h of langer opstijven.

Chocolade crumble

  • Verwarm de oven voor op 165 graden
    Beleg een bakplaat met bakpapier
  • Smelt de boter.
    Eenmaal gesmolten voeg hier de overige ingredienten aan toe. Meng tot een grove crumble.
    Spreid deze uit over de bakplaat en bak voor zo'n 15min in de oven.
    Haal vervolgens uit de oven, laat volledig afkoelen en bewaar luchtdicht.
  • Serveer de panna cotta met de crumble en eventueel wat vers fruit zoals vijgen of bessen.
    Smakelijk
Trefwoord bij de koffie, feestdagen, feestmenu, kerstdessert, kerstmenu, kerstmis, panna cotta