Ga terug
Christmas is coming en dit receptje van tongrolletjes met spinaziesaus en chorizo is perfect voor op je kerstmenu. Gemakkelijk, snel te maken, op voorhand te maken en zo lekker. Je kan deze visrolletjes zowel als voorgerecht als hoofdgerecht serveren.

Tongrolletjes met spinaziesaus en chorizo

Christmas is coming en dit receptje van tongrolletjes met spinaziesaus en chorizo is perfect voor op je kerstmenu. Gemakkelijk, snel te maken, op voorhand te maken en zo lekker. Je kan deze visrolletjes zowel als voorgerecht als hoofdgerecht serveren.
Gang Hoofdgerecht, voorgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 12 of 16 tongrolletjes (*)

Chorizo crumble

  • 100 gr chorizo
  • 75 gr oud brood
  • 1 el peterselie
  • 1/2 tl zeste van citroen

Spinaziesaus

  • 1 sjalot
  • 2 middelgrote aardappelen (zachtkokende)
  • 500 ml bouillon (kip of groente)
  • 400 gr spinazie
  • 1 el basilicum (fijngehakt)
  • 1 citroen
  • 100 ml room
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Instructies
 

Chorizo crumble

  • Begin met het make van de crumble. Dit kan je makkelijk al 1 a 2 dagen op voorhand maken.
    Ontvel de chorizo en hak in fijne blokjes.
    Snij ook het brood in kleine blokjes.
    Verhit een pan zonder vetstof (de chorizo geeft vrij veel olie al af)
    Doe de blokjes chorizo en brood in de pan en bak op middelhoog vuur voor zo'n 8 a 10min. Hussel regelmatig met de pan. De stukjes brood dienen lekker krokant te worden.
    Laat vervolgens de chorizo en het brood uitlekken en afkoelen op wat keukenpapier.
    Eenmaal volledig afgekoeld, doe alles in een blender samen met de peterselie, zeste van citroen en een snuifje peper. Mix tot een fijne crumble.
    Bewaar de crumble luchtdicht

Spinaziesaus

  • Pel de sjalot en hak in kleine blokjes.
    Schil de aardappelen en snij in kleine blokjes.
    Verhit een stoofpot met een scheutje olijfolie. Stoof hierin de sjalot mooi glazig voor zo'n 5 a 7min. Roer regelmatig en laat niet bruin worden.
    Voeg vervolgens de blokjes aardappelen toe. Roer even en giet er dan de bouillon bij.
    Breng aan de kook en laat zachtjes koken tot de aardappelen gaar zijn.
  • Haal de stoofpot van het vuur en voeg de spinazie toe. Roer goed zodat spinazie kan slinken.
    Giet vervolgens als in een blender (of je kan ook een handmixer gebruiken) samen met de basilicum en een beetje citroensap.
    Mix tot een gladde saus. Voeg dan de room toe en mix nog even kort.
    Breng de saus nog even terug aan de kook. (Niet laten doorkoken).
    TIP > het is normaal dat de saus vrij vloeibaar is. Als je de saus op voorhand maakt, zal ze met het afkoelen dikker worden door de aardappel.

Tongrolletjes

  • Stoom de tongrolletjes gaar in een stoomoven voor zo'n 8 a 10min.
    Ik kruid de visrolletjes pas na het stomen dan zal je de kruiding beter proeven.
    Heb je geen stoomoven, dan kan je ze ook bereiden in de oven door ze in een ovenschaal te leggen, overgieten met wat bouillon of wijn, dek de schaal af met aluminiumfolie
  • Verdeel de tongrolletjes over de borden.
    Giet er een bodempje saus bij en werk af met de crumble
    Serveer direct.
    Smakelijk

Notities

(*) Als voorgerecht zou ik 3 tongrolletjes per persoon rekenen, als hoofdgerecht minsten 4 a 5 (afhankelijk of er grote eters aan tafel zijn)