Ga terug
Cake bakken in de stoomoven, ja het kan perfect! Deze wortelcake uit de stoomoven is smeuïg, totaal niet droog en super smaakvol. Een stomig lekker cakeje dat eenvoudig en snel te maken is. Serveer er nog een lekker frisse crème van roomkaas bij en smullen maar!

Wortelcake uit de stoomoven

Cake bakken in de stoomoven, ja het kan perfect! Deze wortelcake uit de stoomoven is smeuïg, totaal niet droog en super smaakvol. Een stomig lekker cakeje dat eenvoudig en snel te maken is. Serveer er nog een lekker frisse crème van roomkaas bij en smullen maar!
Gang dessert
Porties 6

Equipment

  • Cakevorm of muffinbakvorm

Ingrediënten
  

Wortelcake uit de stoomoven

  • 130 gr zelfrijzende bloem
  • 1 tl speculaaskruiden (of koekkruiden)
  • 2 eieren
  • 125 gr kandijsuiker
  • 140 ml olijfolie
  • 1/2 tl vanille essence
  • 150 gr wortelen (fijn geraspt)
  • 70 gr pecannoten (of andere noten) - grof gehakt
  • 75 gr rozijnen

Roomkaascrème

  • 200 gr roomkaas (type Philadelphia)
  • 80 ml room
  • 1 el poedersuiker
  • 1/2 tl vanille essence

Instructies
 

Wortelcake uit de stoomoven

  • Verwarm je stoomoven voor (99 graden)
    Beleg de bodem van je cakevorm met bakpapier en vet de zijkanten goed.
    Gebruik je een muffinbakvorm, vet deze dan goed in.
  • Meng de bloem met de speculaaskruiden en zet even opzij.
  • Doe de eieren en suiker in een mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt) en klop bleek en romig voor zo'n 5min.
    Giet hierbij de olijfolie en mix goed door.
    Voeg vervolgens in porties het bloem-kruiden mengsel en mix tot een glad.
    Als laatste voeg je de fijngeraspte wortelen, pecannoten en rozijnen toe. Meng nog even goed.
    Giet het deeg in de cakevorm of muffinbakvorm en dek af met aluminiumfolie en stoom de cake(jes) mooi gaar en goudbruin in de stoomoven.
    Reken op zo'n 25 a 30min voor de kleine cakejes en zo'n 45min voor 1 grote cake.
    Haal uit de oven en laat zo'n 5min afkoelen alvorens te ontvormen

Roomkaascrème

  • Doe alle ingrediënten in een mengkom van je keukenmachine en klop tot een mooi gladde crème
  • Serveer de wortelcake met wat roomkaascrème.
    Tip > de cake is op zijn best als is nog wat warm/lauw is
    Smakelijk
Trefwoord AEG SteamPro combi stoomoven, bakken, dessert, roomkaas, stomen, wortelcake