Ga terug
De ietwat onbekende spaghettipompoen ofwel spaghetti squash in de hoofdrol. Een heerlijk glutenvrij en koolhydraatarm alternatief voor pasta. In dit receptje toon ik jullie een eenvoudig en snel te maken recept van gevulde spaghettipompoen met bolognesesaus dat je kan meal preppen.

Gevulde spaghettipompoen met bolognesesaus

De ietwat onbekende spaghettipompoen ofwel spaghetti squash in de hoofdrol. Een heerlijk glutenvrij en koolhydraatarm alternatief voor pasta. In dit receptje toon ik jullie een eenvoudig en snel te maken recept van gevulde spaghettipompoen met bolognesesaus dat je kan meal preppen.
5 van 1 stem
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediƫnten
  

  • 1 ui
  • 3 teentjes look
  • 1 kleine venkel
  • 1/2 rode chili
  • 5 worsten/chipolata's (of 500gr gehakt)
  • 1 paprika
  • 1 courgette
  • 400 gr tomatenblokjes (blik)
  • 400 gr passata
  • 250 ml bouillon (kip of groente)
  • 1 tl suiker
  • 1 el oregano
  • 2 spaghettipompoenen
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • 200 gr mozzarella

Instructies
 

Bolognesesaus

  • Begin eerst met alle groenten te snijden.
    Pel de ui en look en hak fijn.
    Verwijder het buitenste blad en het harde onderste deel van de venkel, snij in kleine blokjes.
    Hak de rode chili fijn.
    Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika, snij in kleine blokjes.
    Snij de courgette in fijne blokjes
  • Verhit een ruime stoofpot met een scheut olijfolie.
    Fruit hierin de ui en venkel eerst mooi glazig aan voor zo'n 5 a 6min. Roer regelmatig en laat niet bruin worden
    Voeg vervolgens de chili en look toe, roer even en laat 1min mee bakken.
    Duw vervolgens toefjes gehakt uit de worsten/chipolata's zo krijg je kleine (lange) gehaktballetjes. Je kan deze zo laten en laat de balletjes wat mee bakken of duw de balletjes met vork plat en bak rul zoals gehakt. Ik vind het wel leuk en lekker dat dit kleine balletjes blijven.
    Voeg dan de paprika en venkel toe, en laat nog eens zo'n 3min mee bakken.
    Giet dan de tomatenblokjes, passata, bouillon bij in de stoofpot samen met de suiker, oregano en snuifje zout. Meng goed en laat minstens 1h (mag ook langer, des te langer des te meer smaak) zachtjes sudderen.

Gevulde spaghettipompoen

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Beleg een bakplaat met bakpapier.
    Halveer de pompoenen, verwijder de pitten en draden. Dit gaat heel makkelijk met behulp van een ijsschep.
    Wrijf het vruchtvlees in met olijfolie en kruid goed met peper en zout.
    Draai de pompoenen en leg met het snijvlak op de beklede bakplaat.
    Bak de pompoenen zo voor zo'n 45 a 50min in de oven tot ze gaar zijn.
  • Haal de pompoenen vervolgens uit de oven, draai ze om en schraap het vruchtvlees met een vork. Nu komen de sliertjes tevoorschijn. Laat de sliertjes in de pompoen.
    Vul de pompoen verder op met de bolognesesaus. Je zal hiervoor niet alle saus moeten gebruiken. De rest van de saus kan je invriezen (eerst wel laten afkoelen).
    Beleg nog even met plakjes mozzarella
    Zet nog even onder de ovengrill zodat de kaas kan smelten en lichten kan kleuren.
  • Serveer direct
    Smakelijk
Trefwoord bolognesesaus, gehakt, gezond recept, glutenvrij, koolhydraatarm, meal preppen, pompoen, snelle recepten, spaghettipompoen, tomaten