Ga terug
Croissant wafels ofwel croiffles, is ideaal voor wanneer je bij het ontbijt zin hebt in croissants en wafels. Het enige wat je nodig hebt is een blik croissantdeeg. Vul ze met wat roomkaas en jam voor een cheesecake effect. Het leuke is dat ze super snel klaar zijn en je hebt er amper werk aan.

Croissant wafels

Croissant wafels ofwel croiffles, is ideaal voor wanneer je bij het ontbijt zin hebt in croissants en wafels. Het enige wat je nodig hebt is een blik croissantdeeg. Vul ze met wat roomkaas en jam voor een cheesecake effect. Het leuke is dat ze super snel klaar zijn en je hebt er amper werk aan.
Voorbereidingstijd 8 minuten
Bereidingstijd 8 minuten
Totale tijd 16 minuten
Gang brunch, Ontbijt
Porties 4

Equipment

  • Wafelijzer

Ingrediënten
  

  • 120 gr roomkaas
  • 1 kl poedersuiker
  • 1/2 tl vanille essence
  • 1 blik croissantdeeg
  • 2 a 3 el jam (naar keuze)
  • Vers fruit en Yoghurt (om te serveren)

Instructies
 

  • Verwarm je wafelijzer en vet ietwat in.
  • Meng de roomkaas met de poedersuiker en vanille essence.
  • Open het blik croissantdeeg.
    Rol het deeg uit en duw/knijp de voorgesneden randjes wat dicht.
    Smeer één helft in met roomkaas (blijf een cm weg van de rand) en de jam.
    Vouw de lege helft van het deeg over het belegde stuk. Duw voorzicht wat aan.
    Snij nu in plakjes die iets kleiner zijn dan het vak in je wafelijzer.
    Bak de plakjes deeg mooi goudbruin in het wafelijzer, reken op zo'n 7 a 8min.
  • Serveer de croiffles met nog wat extra fruit en eventueel wat yoghurt.
    Smakelijk
Trefwoord brunch, croissant, croissantdeeg, ontbijt, roomkaas, wafels