Ga terug
Chai rijstpap met peer

Chai rijstpap met peer

Kruidige Chai rijstpap met peer geserveerd met een goud lepeltje klaargemaakt in mijn AEG Steampro combi stoomoven. Rijstpudding klaarmaken in de stoomoven, dat kan perfect en is super eenvoudig. Gewoon alle ingrediënten in een ovenschaal en garen met stoom. Super easy & lekker!
Gang dessert
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 200 gr dessertrijst of arborio rijst
  • 1 l melk
  • 110 gr suiker
  • 1 steranijs
  • 2 kaneelstokken
  • 2 kardemompeulen
  • 1 kruidnagel
  • 1 tl gemberpoeder
  • 2 peren (*)
  • 1/2 citroen
  • 1 a 2 el honing

Instructies
 

Rijstpap in de stoomoven

  • Doe alle ingredienten (behalve de peer & honing) in een stoomovenpan of ovenschaal. Roer goed door.
    Stoom de rijst gaar voor zo'n 60 a 65min. Roer na zo'n 30min even door de rijst.
    Haal uit de stoomoven eenmaal de rijst mooi gaar is. Laat ietwat afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Schil de peren, halveer ze, verwijder het klokhuis.
    Wrijf de peren eerst in met wat citroensap om verkleuren tegen te gaan.
    Leg ze op een baklplaat met bakpapier en strooi er wat honing over.
    Rooster ze mooi goudbruin in de oven voor zo'n 15min, laat niet te zwart worden.
  • Serveer de rijstpap lauw met de geroosterde peren.
    Let op! Vergeet niet alle kruiden uit de rijstpap te halen voor het serveren ;-)

Rijstpap in een klassieke stoofpot/kookpot

  • Doe de melk, suiker en kruiden in een stoofpot/kookpot en breng zachtjes aan de kook. Roer af en toe om de suiker te laten smelten.
    Voeg de rijst toe en laat zo'n 30min zachtjes garen tot rijst zacht is. Roer af en toe zodat de rijst niet aankookt aan de bodem.
    Terwijl de rijst gaart, kan je de peren roosteren.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Schil de peren, halveer ze, verwijder het klokhuis.
    Wrijf de peren eerst in met wat citroensap om verkleuren tegen te gaan.
    Leg ze op een baklplaat met bakpapier en strooi er wat honing over.
    Rooster ze mooi goudbruin in de oven voor zo'n 15min, laat niet te zwart worden.
  • Serveer de rijstpap lauw met de geroosterde peren. 
    Let op! Vergeet niet alle kruiden uit de rijstpap te halen voor het serveren ;-) 

Notities

> Je kan zowel Conference peren gebruiken als Doyenne peer. 
> Geen zin om alle kruiden individueel in huis te halen, je kan ook zakjes chai thee gebruiken. 
Trefwoord dessert, peren, rijst, rijstpap, stomen, stoomoven