Go Back
Havermout uit de oven met kruidnoten

Havermout uit de oven met kruidnoten

Super gemakkelijk en snel havermout ontbijt recept. Deze havermout uit de oven met kruidnoten is het ideale ontbijtje om al dat lekkers van Sinterklaar in te verwerken. Bovendien wordt in dit gezond ontbijt ook nog eens pompoenpuree verwerkt, heerlijk in combinatie met het kruidige van de kruidnoten.
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Porties 4

Ingrediƫnten
  

  • 225 gr pompoenpuree (zie notities voor bereiding)
  • 480 ml melk
  • 1 ei
  • 1 tl vanille essence
  • 180 gr havermout
  • 1,5 tl speculaas of koekkruiden
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 handvol pecannoten optioneel
  • 75 gr kruidnoten

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
    Vet de individuele ovenpotjes of 1 grote ovenschaal in.
  • Mix de pompoenpuree, melk, ei en vanille essence los in een mengkom.
    Meng in een tweede kom de havermout, kruiden, bakpoeder en grof gehakte pecannoten (optioneel).
    Meng de droge ingrediƫnten met de natte.
    Voeg op het laatste de kruidnoten toe en meng nog even kort.
    Verdeel het deeg over de ovenpotjes of de ovenschaal.
    Bak de havermout zo'n 15 a 20min in de oven (kleine potjes) of zo'n 25 a 30min voor grote ovenschaal.
    Haal uit de oven eenmaal mooi gaar gebakken, laat 5min afkoelen en serveer
    Smakelijk
Trefwoord gezond ontbijt, gezond tussendoortje, havermout, kruidnoten, ontbijt, pompoen, snelle recepten