Ga terug
Een originele en makkelijke manier van pompoen te bereiden zonder te schillen, in de oven roosteren. Dit recept van geroosterde pompoen met yoghurtsaus is simpel, fris en pittig met de harissa marinade. Een heerlijk gezond vegetarische maaltijd die goed vullend is met de gestoofde kikkererwten.

Geroosterde pompoen met yoghurtsaus

Een originele en makkelijke manier van pompoen te bereiden zonder te schillen, in de oven roosteren. Dit recept van geroosterde pompoen met yoghurtsaus is simpel, fris en pittig met de harissa marinade. Een heerlijk gezond vegetarische maaltijd die goed vullend is met de gestoofde kikkererwten.
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediƫnten
  

Geroosterde pompoen

  • 1 kleine butternut pompoen (of andere pompoensoort)
  • 4 el olijfolie
  • 3 el harissa
  • Zout

Gestoofde kikkererwten

  • 400 gr kikkererwten (uit blik)
  • 1 sjalot
  • 1 teentje look
  • 1 el harissa
  • 400 gr tomatenblokjes (uit blik)
  • 1 kl suiker
  • 1 el oregano (gedroogd)
  • Zout
  • Olijfolie

Yoghurtsaus

  • 450 gr griekse yoghurt
  • 30 gr peterselie (fijngehakt)
  • 1,5 el munt (fijngehakt)
  • 1/2 teentje look
  • Peper en zout

Instructies
 

Geroosterde pompoen

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
    Halveer de pompoen, verwijder de pitten, schil de pompoen en snij de pompoen in gelijke schijfjes of blokjes (des te groter en dikker je deze snijdt, des te langer ze de oven in moeten).
    Meng de blokjes pompoen met olijfolie, harissa en snuifje zout.
    Rooster de pompoen gaar en goudbruin in de oven (ongeveer 25 a 30min - afhankelijk van de grootte van de de stukjes pompoen)
    Ondertussen kan je de gestoofde kikkererwten maken en de yoghurtsaus

Gestoofde kikkererwten

  • Laat de kikkererwten eerst goed uitlekken en spoel ze ook even onder koud water.
    Pel de sjalot en look, hak fijn.
    Verhit een stoofpot met een scheut olijfolie en stoof hierin de ui eerst mooi glazig voor zo'n 5 a 6min. Roer regelmatig en laat niet bruin worden.
    Voeg dan de look en kikkererwten toe en laat 1min mee bakken.
    Voeg de harissa, tomatenblokjes, suiker, oregano en snuifje zout toe. Laat 20min zachtjes sudderen.

Yoghurtsaus

  • Doe de yoghurt, kruiden, look, peper en zout in een blender en mix/klop tot een romige groene saus. Bewaar in de koelkast tot voor het serveren.
  • Als de pompoen gaar is, serveer met de gestoofde kikkererwten, yoghurtsaus en eventueel nog plakjes komkommer, granaatappelpitjes en geroosterde pijnboompitten.
    Smakelijk
Trefwoord bijgerecht, harissa, kikkererwten, meal preppen, pompoen, vegetarisch, yoghurt, yoghurtsaus