Ga terug
Havermoutwafels met yoghurt

Havermoutwafels met yoghurt

Lekker lichte havermoutwafels met yoghurt ideaal als gezond ontbijt of tussendoortje. Super snel klaar, je kan ze meal preppen en zelfs invriezen. Altijd een gezond voedzaam gerechtje bij de hand en ze zijn ook nog eens glutenvrij
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Porties 4

Ingrediƫnten
  

  • 180 gr havermout
  • 1 el bakpoeder
  • 1 el vanille puddingpoeder
  • snuifje kaneel
  • 1 rijpe banaan (geplet)
  • 125 gr yoghurt
  • 60 ml melk
  • 2 eieren
  • Olie

Instructies
 

  • Doe de havermout in een blender en maal fijn.
    Meng de fijngemalen havermout met het bakpoeder, vanille puddingpoeder en kaneel.
    Voeg de geplette banaan, yoghurt, melk en eieren toe. Mix goed tot een glad beslag.
  • Verhit je wafelijzer en vet in met wat olie.
    Schep wat van het deeg in het wafelijzer en bak ze mooi goudbruin voor zo'n 3 a 4min.
    Serveer de wafeltjes met yoghurt en vers fruit
    Smakelijk
Trefwoord gezond ontbijt, gezond tussendoortje, glutenvrij, havermout, ontbijt, yoghurt