Ga terug
Het is baking time met deze lekkere frisse yoghurtcake met kiwibessen. Een verrassende toevoeging aan deze eenvoudige cake. Zacht zoete besjes met de looks van een druif maar een eenmaal opengesneden komt er een mini-kiwi tevoorschijn, superfruit afkomstig uit België

Yogurtcake met kiwibessen

Het is baking time met deze lekkere frisse yoghurtcake met kiwibessen. Een verrassende toevoeging aan deze eenvoudige cake. Zacht zoete besjes met de looks van een druif maar een eenmaal opengesneden komt er een mini-kiwi tevoorschijn, superfruit afkomstig uit België
Gang dessert
Porties 6

Equipment

  • Cakevorm of springvorm

Ingrediënten
  

  • 240 gr natuuryoghurt
  • 2 tl zeste van citroen
  • 80 ml citroensap
  • 1,5 tl vanille essence
  • 230 gr boter (op kamertemperatuur)
  • 400 gr suiker
  • 3 eieren
  • 350 gr zelfrijzende bloem
  • 300 gr kiwibessen + extra om te decoreren
  • 3 el stroop of confituur (optioneel)
  • 100 gr witte chocolade

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
    Wrijf de cakevorm of springvorm in met boter en bebloem.
  • Meng de yoghurt, zeste van citroen, citroensap en vanille essence. Zet even opzij.
    Halveer de kiwibessen
  • Doe de boter en suiker in een mengkom (van je keukenmachine bijvoorbeeld als je deze hebt) en mix romig en luchtig voor zo'n 2 a 3min.
    Voeg één voor één de eieren toe en mix steeds goed tot een mooi glad beslag.
    Voeg nu afwisselend in delen de bloem en het yoghurt mengsel toe. Mix goed tot een mooi glad egaal deeg
    Voeg op het laatste de gehalveerde kiwibessen en meng nog even kort met een spatel.
  • Giet de helft van het deeg in de cakevorm
    Verdeel wat van de stroop over het deeg
    Giet de rest van het deeg in de cakevorm.
    Bak de cake zo'n 55 a 65min in de oven tot deze mooi goudbruin en gaar gebakken is
    Haal uit de oven, laat zo'n 10min afkoelen, ontvorm en laat verder volledig afkoelen.
  • Werk de cake af met gesmolten witte chocolade en nog wat extra kiwibessen.
    Smakelijk
Trefwoord bakken, cake, dessert, kiwibes, witte chocolade, yoghurt