Ga terug
Een lekker eenvoudig recept voor Italiaanse schnitzel met ratatouille, een zuiders gezond gerecht ideaal om op je weekmenu te zetten. Zuiders gestoofde groenten, een krokante schnitzel met Polenta en Parmezaan korst geserveerd met opgeklopte burrata

Italiaanse schnitzel met ratatouille

Een lekker eenvoudig recept voor Italiaanse schnitzel met ratatouille, een zuiders gezond gerecht ideaal om op je weekmenu te zetten. Zuiders gestoofde groenten, een krokante schnitzel met Polenta en Parmezaan korst geserveerd met opgeklopte burrata
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

Ratatouille

  • 1 (rode) ui
  • 3 teentjes look
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 tl oregano (gedroogd)
  • 1/2 tl rozemarijn fijngehakt
  • 1 tl suiker
  • 350 gr kerstomaten
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Schnitzel

  • 4 dunne kalfslapjes
  • 90 gr bloem
  • 2 eieren
  • 150 gr maisgriesmeel (of vervang door panko of paneermeel)
  • 50 gr parmezaanse kaas (fijn geraspt)
  • 1 tl Rozemarijn (fijngehakt)
  • 1 tl oregano (gedroogd)
  • 1 tl zeste van citroen (fijn geraspt)
  • Peper en zout
  • Opgeklopte burrata om te serveren (zie notities)

Instructies
 

Ratatouille

  • Pel de ui en hak fijn.
    Pel de teentjes look en hak fijn.
    Snij de aubergine en courgette in kleine blokjes
    Verwijder de steel, zaadjes en zaadlijsten van de paprika en snij in kleine blokjes.
    Halveer de kerstomaten.
  • Verhit een stoofpot met een scheutje olijfolie.
    Stoof hierin de ui aan voor zo'n 5min tot deze mooi glazig is. Roer regelmatig en laat niet bruin worden.
    Voeg de aubergine toe en laat 2min mee stoven.
    Voeg dan de courgette, look en paprika toe en laat nog eens zo'n 3min mee stoven. Roer regelmatig.
    Voeg de oregano, rozemarijn, suiker, peper en zout toe. Laat zo'n 5min zachtjes sudderen.
    Doe dan de tomaatjes bij de groenten en laat nog eens zo'n 7 a 8min zachtjes sudderen.
    De groenten dienen zacht te zijn met nog een lichte bite.
    Proef en breng eventueel nog verder op smaak met peper en zout.

Schnitzel

  • Neem 3 kommetjes.
    Doe in kommetje 1 de bloem.
    Doe in kommetje 2 de eieren en kluts ze los.
    Doe in kommetje 3 het maisgriesmeel, Parmezaanse kaas, rozemarijn, oregano, zeste van citroen, peper en zout. Meng goed.
    Verhit ondertussen ook een pan met een scheut olijfolie.
    Haal de kalfslapjes eerst door de bloem, gevolgd door de eieren en laatste door het paneersel. Bak de schnitzels mooi goudbruin voor zo'n 3 a 4min per kant.
  • Serveer de schnitzels met de ratatouille en opgeklopte burrata
    Smakelijk

Notities

Voor de opgeklopte burrata.
Doe 2 ballen burrata in een blender of foodprocessor samen met 1el citroensap en 1/2tl zeste van citroen. Mix tot een gladde crème.
 
Trefwoord aubergine, burrata, courgette, Schnitzel, snelle recepten, tomaten