Lekker en eenvoudige Courgettekoekjes met witte kool & chili jam, vegetarische koekjes die je kan serveren als doordeweekse maaltijd. Dit receptje vraagt weinig werk en is klaar in minder dan 30min. Een leuke originele manier om groentjes in te verwerken of verstoppen
Rasp de courgettes fijn of met behulp van een foodprocessor.Doe de stukjes in een zeef, strooi er wat zout over en laat zo'n 10min uitlekken. Wring of nijp met je handen al het vocht uit de courgettes. Dit is belangrijk anders zal het beslag te nat worden. Rasp ook de witte kool fijn.Hak de lente-ui fijn.Doe alle groenten in een mengkom samen met de gekookte rijst, eieren, bloem, zeste van citroen, peper en zout. Overdrijf niet met de peper als je de chili jam erbij zal serveren. Meng goed.
Verhit een pan met een scheut olijfolie.Schep 1 a 2el van het beslag in de pan, duw ietwat aan tot een plat koekje en bak ze mooi goudbruin langs beide kanten (zo'n 3 a 4min per kant)Laat even uitlekken op keukenpapier alvorens te serveren.Smakelijk
Chili jam
Snij het steeltje van de chilipepers, halveer de peper, verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Hak fijn.Verwijder de stelen, zaadjes en zaadlijsten van de paprika's en hak fijn.Pel de teentjes look en hak fijn.
Verhit een stoofpotje met een scheut olijfolie.Stoof hierin de peper en paprika aan voor zo'n 5min. Roer regelmatig. Voeg de look toe en laat 1min mee bakken.Doe dan de suiker, appelciderazijn en zout bij in de stoofpot. Roer goed en breng zachtjes aan de kook. Zet dan het vuur zachter en laat zo'n 50min zachtje sudderen tot het vocht voor de helft gereduceerd is. Haal van het vuur en schep alles in een foodprocessor, mix kort tot een grove massa. Er mag nog textuur in de jam zitten.Schep de jam in afsluitbare potjes, laat afkoelen tot kamertemperatuur en bewaar in de koelkastSmakelijk