Ga terug
Gepocheerde rogvleugel met groentesalsa. Een lekker gezond recept voor gepocheerde rogvleugel met groentesalsa. Dit eenvoudige gerecht heb je op minder dan 30min op tafel. Een receptje met de vis van het jaar, een simpele salsa op basis van tomaten en courgette, zelfgemaakte aardappelchips en een sausje op basis van plattekaas.

Gepocheerde rogvleugel met groentesalsa

Een lekker gezond recept voor gepocheerde rogvleugel met groentesalsa. Dit eenvoudige gerecht heb je op minder dan 30min op tafel. Een receptje met de vis van het jaar, een simpele salsa op basis van tomaten en courgette, zelfgemaakte aardappelchips en een sausje op basis van plattekaas.
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediƫnten
  

  • 1 liter bouillon (groente of vis)
  • 4 aardappelen
  • 5 trostomaten
  • 1/2 courgette
  • 1 sjalot
  • 2 el peterselie (fijngehakt)
  • 1 el azijn
  • 1 el citroensap
  • 4 roggevleugels
  • 250 gr plattekaas
  • 1 el mayonaise
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Instructies
 

  • Begin met de bouillon zachtjes aan de kook te brengen.
    Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.
    Beleg 1 of 2 bakplaten met bakpapier
    Snij met behulp van een dunschiller dunne plakjes van de aardappel en leg ze op de bakplaat (de schijfjes mogen niet op elkaar liggen). Wrijf ze in met olijfolie en kruid met peper en zout.
    Rooster ze zo'n 12 a 15min (afhankelijk van de dikte) goudbruin en krokant in de oven.
  • Als de bouillon kookt, zet op een zacht vuurtje.
    Kruid de roggevleugels met peper en zout en leg ze in de bouillon.
    Pocheer zachtjes voor zo'n 7 a 8min (afhankelijk van de dikte).
  • Terwijl de vis aan het pocheren is.
    Snij de tomaten en courgette in kleine blokjes.
    Pel de sjalot en hak fijn.
    Meng de blokjes tomaten, courgette, sjalot, azijn, citroensap, peterselie peper en zout.
    Bewaar koel.
    TIP > Je kan deze salsa al een paar uur op voorhand maken.
    Voor het sausje meng de plattekaas met de mayonaise. Bewaar ook koel
  • Haal de gare gepocheerde vis uit de bouillon, laat even uitlekken op wat keukenpapier.
    Je kan de roggevleugels warm serveren in dit receptje of laat volledig afkoelen.
    Serveer de vis met de salsa van groenten, het sausje en werk af met de krokante aardappelchips.
    Smakelijk
Trefwoord aardappelen, courgette, doordeweeks recept, gezond recept, plattekaas, roggevleugel, snelle recepten, tomaten, vis