Ga terug
Vegetarisch stoofpotje met rijst. Eenpansgerechtje, volledig op voorhand te maken en ook nog eens vegetarisch. Dit makkelijk en snel te maken vegetarisch stoofpotje met rijst hoort thuis op je weekmenu. Een receptje waar je zelf nog volop mee kan variëren, extra groentjes toevoegen en zelfs vlees of vis aan kan toevoegen.

Vegetarisch stoofpotje met rijst

Eenpansgerechtje, volledig op voorhand te maken en ook nog eens vegetarisch. Dit makkelijk en snel te maken vegetarisch stoofpotje met rijst hoort thuis op je weekmenu. Een receptje waar je zelf nog volop mee kan variëren, extra groentjes toevoegen en zelfs vlees of vis aan kan toevoegen.
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 1 ui
  • 1 aubergine
  • 2 paprika's
  • 2 teentjes look
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl korianderpoeder
  • 250 gr rijst
  • 2 el harissa
  • 250 gr passata
  • 500 ml bouillon
  • 1 citroen
  • 1 handvol pijnboompitten (geroosterd)
  • 150 gr feta
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Instructies
 

  • Pel de ui en hak fijn.
    Snij de aubergine in kleine blokjes.
    Halveer de paprika's, verwijder de zaadjes en zaadlijsten, snij in kleine blokjes.
    Pel de look en hak fijn.
  • Verhit een stoofpot met een scheut olijfolie
    Stoof hierin de ui eerst mooi glazig voor zo'n 4 a 5min. Roer regelmatig zodat de ui niet te bruin wordt.
    Voeg de blokjes aubergine toe en bak voor zo'n 4min. Roer regelmatig en voeg eventueel nog wat olijfolie toe aangezien deze veel vocht opslorpen.
    Voeg de look, paprika, komijnpoeder en korianderpoeder toe. Roer goed en laat 1min mee bakken.
    Doe hierbij de rijst, roer even en laat zo'n 1min mee bakken.
    Voeg nu de harissa, passata en bouillon toe. Roer goed, breng aan de kook en laat dan zo'n 25 a 30min zachtjes sudderen tot de rijst mooi gaar is en het meeste vocht heeft opgenomen. Als het stoofpotje te droog wordt tijdens het garen, voeg dan een beetje water toe of wat passata.
  • Als de rijst gaar is, haal het stoofpotje van het vuur.
    Breng op smaak met wat citroensap, peper en zout.
    Werk het stoofpotje af met de pijnboompitten en verbrokkelde feta.
    Serveer direct
    Smakelijk
Trefwoord aubergine, doordeweeks recept, gemakkelijk recept, meal preppen, rijst, snelle recepten, Stoofpotje, vegetarisch