Ga terug
Ovenschotel met zalm en prei. Ovenschotel tijdens de herfst of winter, dat smaakt altijd. Deze ovenschotel met zalm en prei wordt een favoriet op je weekmenu en is makkelijk te meal preppen. Een simpel gerechtje met plakjes aardappel, zalmfilet en een romig sausje op basis van mascarpone, prei en spinazie

Ovenschotel met zalm en prei

Ovenschotel tijdens de herfst of winter, dat smaakt altijd. Deze ovenschotel met zalm en prei wordt een favoriet op je weekmenu en is makkelijk te meal preppen. Een simpel gerechtje met plakjes aardappel, zalmfilet en een romig sausje op basis van mascarpone, prei en spinazie
4.80 van 5 stemmen
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediƫnten
  

  • 3 stokken prei
  • 300 gr spinazie
  • 400 gr mascarpone
  • 1 blokje bouillon
  • 100 ml kokend water
  • 4 porties zalmfilet
  • 3 (grote) aardappelen
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Mak de preien schoon, halveer ze en snij in dunne plakjes.
    Verhit een stoofpot met een scheutje olijfolie.
    Stoof hierin de prei voor zo'n 4 a 5min, de prei mag nog een beet hebben.
    Voeg de spinazie toe en laat slinken.
    Eenmaal deze geslonken is, voeg de mascarpone toe en laat smelten. Roer goed.
    Voeg dan het bouillon blokje toe samen met het water.
    Laat zo'n 8 a 10min zachtje sudderen.
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 190 graden.
    Snij de aardappelen in dunne plakjes.
    Schep de groente-mascarpone saus in een ovenschaal, leg hierin de zalm en duw een beetje in de saus.
    (Je kan de zalm in kleinere stukken snijden maar hoeft niet.)
    Bedek alles met de schijfjes aardappel, wrijf deze in met wat olijfolie en kruid met peper en zout.
    Bak de ovenschotel zo'n 30min in de oven tot de aardappeltjes mooi gaar en lichtbruin gebakken zijn.
    Serveer direct.
    Smakelijk
Trefwoord aardappelen, gemakkelijk recept, mascarpone, meal preppen, ovenschotel, prei, spinazie, zalm