Ga terug
Amandelbrood met frambozen. Een gezond en glutenvrij amandelbrood met frambozen, ideaal als voedzaam ontbijt of als tussendoortje. Aan dit broodje heb je zelf weinig werk, is snel klaar en makkelijk op voorhand te maken.

Amandelbrood met frambozen

Een gezond en glutenvrij amandelbrood met frambozen, ideaal als voedzaam ontbijt of als tussendoortje. Aan dit broodje heb je zelf weinig werk, is snel klaar en makkelijk op voorhand te maken.
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Porties 4

Equipment

  • Cakevorm

Ingrediënten
  

  • 200 gr amandelmeel
  • 100 gr havermout
  • 1/2 kl bakpoeder
  • 1 tl zeste van citroen (fijngeraspt)
  • 4 eieren
  • 200 ml melk (gewone melk of amandelmelk)
  • 4 el agavesiroop (of honing of agavesiroop)
  • 1,5 tl vanille essence
  • 150 gr frambozen (vers of diepvries)
  • 1 handvol amandelschaafsel

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
    Beleg de bodem en zijkanten van een cakevorm met bakpapier.
  • Meng het amandelmeel, havermout, bakpoeder en zeste van citroen. Zet deze droge ingrediënten even opzij.
    Kluts de eieren los met de melk, agavesiroop en vanille essence. Giet dit bij de droge ingredienten en meng nog een mooi glad deeg.
    Voeg op het laatste de frambozen toe en meng nog even kort.
    Schep het deeg in de bakvorm, werk af met het amandelschaafsel en bak het amandelbrood voor zo'n 50 a 60min in de oven. Check met een satéprikker of het broodje gaar is binnenin.
    Haal uit de oven en laat eerst zo'n 20min afkoelen in de bakvorm, ontvorm dan voorzichtig en laat verder volledig afkoelen op een rooster.
    Bewaar het broodje luchtdicht.
    Smakelijk
Trefwoord amandelen, frambozen, gezond ontbijt, gezond recept, gezond tussendoortje, glutenvrij, ontbijt