Ga terug
Pizza met pompoen en gekarameliseerde ui. TREK IN PIZZA? 😍 Ga dan voor deze pizza met pompoen en gekarameliseerde ui ! Een heerlijke herfstige pizza met stukjes geroosterde pompoen, gekarameliseerde ui, feta en walnoten. Een lekkere vegetarische pizza om op doordeweeks of op weekenddag eens te proberen!

Pizza met pompoen en gekarameliseerde ui

TREK IN PIZZA? 😍 Ga dan voor deze pizza met pompoen en gekarameliseerde ui ! Een heerlijke herfstige pizza met stukjes geroosterde pompoen, gekarameliseerde ui, feta en walnoten. Een lekkere vegetarische pizza om op doordeweeks of op weekenddag eens te proberen!
Gang hapje, Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 600 gr pompoen (geschild en in blokjes gesneden)
  • 1 kl salie (gedroogd)
  • 3 rode uien
  • 1 el bruine suiker
  • 1 el balsamico azijn
  • 1 vel pizzadeeg
  • 5 a 6 el tomatensaus - passata
  • 150 gr mozzarella (geraspt) - of andere kaas
  • 100 gr feta
  • 50 gr walnoten
  • Peper en zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Begin met de pompoen te roosteren.
    Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Beleg een bakplaat met bakpapier en leg hier op de blokjes pompoen.
    Overgiet met wat olijfolie en kruid met salie, peper en zout.
    Rooster de blokjes pompoen voor zo'n 30min tot deze gaar zijn. Hussel af en toe door de blokjes zodat ze langs alle kanten lichtjes kunnen bruinen.
  • Terwijl de pompoen in de oven staat kan je de uien karameliseren.
    Pel de uien en snij in dunne plakjes.
    Verhit de olijfolie in een stoofpot en stoof hierin de ui mooi zacht
    .Zet het vuur niet te hard, de ui mag niet te snel bruin worden. Roer regelmatig. 
    Eenmaal de ui mooi zacht, voeg de suiker en snuifje zout toe. Laat verder zachtjes bakken tot de ui mooi gekarameliseerd is. Haal dan van het vuur, voeg de azijn toe en meng nog even. Zet even opzij.
  • Voor de pizza.
    Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Rol het pizzadeeg uit en leg dit op een beklede bakplaat.
    Wrijf het pizzadeeg in met de tomatensaus en verdeel hierover de blokjes geroosterde pompoen, de gekarameliseerde ui, geraspte mozzarella kaas en verbrokkelde feta.
    Bak de pizza mooi krokant en goudbruin voor zo'n 15 a 20min.
    Serveer direct
    Smakelijk
Trefwoord borrelhapje, feta, friday food, gezond hapje, makkelijk recept, pizza, pompoen, vegetarisch, weekend food