Ga terug
Ovenschotel met aubergine. Deze lekker simpele ovenschotel met aubergine is wel beter gekend als melanzane alla parmigiana. Een gezond doordeweeks recept dat je makkelijk op voorhand kan meal preppen en is ook nog eens 100% vegetarisch

Ovenschotel met aubergine

Deze lekker simpele ovenschotel met aubergine is wel beter gekend als melanzane alla parmigiana. Een gezond doordeweeks recept dat je makkelijk op voorhand kan meal preppen en is ook nog eens 100% vegetarisch
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediƫnten
  

Ovenschotel

  • 3 aubergines
  • 1+1 el oregano (gedroogd)
  • 1+1 tl tijm
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 500 gr passata
  • 1 kl suiker
  • 2 bollen mozzarella
  • 90 gr Parmezaanse kaas (fijn geraspt)
  • 2 el peterselie (fijngehakt)
  • 2 el basilicum (fijngehakt)
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Crumble

  • 150 gr panko of paneermeel
  • 2 teentjes look (fijngehakt)
  • 30 ml olijfolie
  • 1,5 el peterselie (fijngehakt)
  • 1,5 el basilicum (fijngehakt)
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 210 graden.
    Beleg een bakplaat (of als je 2 bakplaten hebt, gebruik dan beide) met bakpapier
    Snij de aubergine in plakken van 3 a 4cm.
    Leg ze op de bakplaat (laat ze niet overlappen). Overgiet de plakken aubergine royaal met olijfolie. Aubergine slorpt enorm veel vocht op dus wees royaal met de olijfolie.
    Kruid de aubergine met 1el oregano, 1tl tijm, peper en zout.
    Rooster ze mooi zacht en lichtjes goudbruin voor zo'n 15min, draai ze om en bak nog eens 10min.
  • Ondertussen kan je de saus maken.
    Pel de ui en look en hak fijn.
    Verhit een stoofpot met een scheut olijfolie en fruit hierin de ui eerst mooi glazig voor zo'n 5min. Roer regelmatig en laat de ui niet te bruin worden.
    Voeg dan de look toe en laat 1min mee bakken.
    Voeg dan de passata, 1el oregano, 1tl tijm, suiker, peper en zout toe. Laat zo'n 15 a 20min sudderen (mag ook langer, des te langer des te meer smaak).
  • Ondertussen kan je de mozzarella in kleine blokjes snijden en mengen met de Parmezaanse kaas, peterselie en basilicum.
  • Maak ook de crumble.
    Meng hiervoor alle ingredienten voor de crumble.
  • Haal de aubergine uit de oven en verlaag de temperatuur naar 200 graden.
    Neem een ovenschaal en bedek de bodem met tomatensaus. Verdeel hierover plakjes aubergine gevolgd door wat van het kaas mengsel. Giet hierover opnieuw wat tomatensaus, plakjes aubergine en kaas mengsel tot de ovenschaal mooi gevuld is.
    Werk de ovenschotel af met de crumble
    Bak de aubergine ovenschotel zo'n 30min in de oven. Als de crumble iets te donker wordt, dek de schotel dan af met aluminiumfolie.
    Smakelijk
Trefwoord aubergine, doordeweeks recept, meal preppen, mozzarella, parmezaanse kaas, tomatensaus, vegetarisch