Appeltaart met frangipane
Een lekker makkelijke appeltaart met frangipane, heerlijk voor bij de koffie. Deze frangipanetaart wordt nog afgewerkt met een luchtige appelmousse.
Appeltaart met frangipane
- 1 vel taartdeeg
- 75 gr boter (op kamertemperatuur)
- 75 gr amandelmeel
- 80 gr suiker
- 1 ei
- 1/2 tl vanille essence
- 1/2 tl amandelessence
- 1 appel
Appelmousse
- 3,5 blaadjes gelatine (Ik gebruik Dr. Oetker)
- 200 ml appelsap
- 40 gr suiker
- 1/2 tl vanille essence
- 50 gr (Skyr) yoghurt
- 100 ml room
Appeltaart met frangipane
Beleg de taartvorm met het taartdeeg. Duw goed aan en snij het overtollige weg.Zet in de koelkast wanneer je de vulling maakt. Mix de zachte boter, amandelmeel, suiker, ei, vanille en amandelessence nog een gladde massa. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij in kleine blokjes. Verwarm de oven voor op 175 graden. Verdeel de blokjes appel over de taartbodem en bedek volledig met de frangipaneBak de taart mooi goudbruin en gaar voor zo'n 35 a 40min tot het taartdeeg & vulling mooi goudbruin en gaar gebakken zijn. Haal uit de oven, laat eerst 15 a 20 min afkoelen in de vorm, ontvorm dan en laat verder volledig afkoelen.
Trefwoord aardappelen, amandelen, appeltaart, dessert, frangipane, taart