Ga terug
Appeltaart met frangipane. Een lekker makkelijke appeltaart met frangipane, heerlijk voor bij de koffie. Deze frangipanetaart wordt nog afgewerkt met een luchtige appelmousse.

Appeltaart met frangipane

Een lekker makkelijke appeltaart met frangipane, heerlijk voor bij de koffie. Deze frangipanetaart wordt nog afgewerkt met een luchtige appelmousse.
Gang dessert
Porties 6

Equipment

  • Taartvorm +/- 20cm
  • Optioneel voor de mousse : halve bollen bakvorm of muffin/cupcake bakvorm

Ingrediƫnten
  

Appeltaart met frangipane

  • 1 vel taartdeeg
  • 75 gr boter (op kamertemperatuur)
  • 75 gr amandelmeel
  • 80 gr suiker
  • 1 ei
  • 1/2 tl vanille essence
  • 1/2 tl amandelessence
  • 1 appel

Appelmousse

  • 3,5 blaadjes gelatine (Ik gebruik Dr. Oetker)
  • 200 ml appelsap
  • 40 gr suiker
  • 1/2 tl vanille essence
  • 50 gr (Skyr) yoghurt
  • 100 ml room

Instructies
 

Appeltaart met frangipane

  • Beleg de taartvorm met het taartdeeg. Duw goed aan en snij het overtollige weg.
    Zet in de koelkast wanneer je de vulling maakt.
  • Mix de zachte boter, amandelmeel, suiker, ei, vanille en amandelessence nog een gladde massa.
    Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij in kleine blokjes.
    Verwarm de oven voor op 175 graden.
    Verdeel de blokjes appel over de taartbodem en bedek volledig met de frangipane
    Bak de taart mooi goudbruin en gaar voor zo'n 35 a 40min tot het taartdeeg & vulling mooi goudbruin en gaar gebakken zijn.
    Haal uit de oven, laat eerst 15 a 20 min afkoelen in de vorm, ontvorm dan en laat verder volledig afkoelen.

Appelmousse

  • Week de blaadjes gelatine in koud water.
  • Doe de appelsap en suiker in een kookpotje en breng aan de kook. Roer af en toe zodat de suiker kan smelten.
    Als dit eenmaal kookt, haal van het vuur en voeg de vanille essence en de uitgewrongen blaadjes gelatine toe. Roer goed en laat ietwat afkoelen.
    Voeg dan de (Skyr) yoghurt toe, meng goed.
    Klop de room op, klop deze niet te stijf anders ga je deze moeilijk kunnen mengen.
    Meng de opgeklopte room onder het appel-yoghurt mengsel en spatel dit tot een mooi gladde romige massa.
    Giet de mousse over de vormpjes en laat minstens 3h of langer opstijven.
  • Vlak voor het serveren, werk je de taart af met de mousse.
    Smakelijk
Trefwoord aardappelen, amandelen, appeltaart, dessert, frangipane, taart