Honing Panna Cotta met vijgen
Het makkelijkste Italiaanse dessertje in een heerlijk simpele versie met honing en vijgen. Ik serveerde de panna cotta in een taartje, feestlijk en toch heel simpel en snel te maken
Panna cotta
- 5 blaadjes gelatine
- 300 ml room
- 300 ml melk
- 2 el honing + extra om te serveren
- 1 vanillestokje
- 1/2 tl zeste van citroen
- 4 vijgen
- 4 tartelettes (optioneel) zie recept bij notities
Recept voor tartelette :
- 120gr patisseriebloem
- 20gr amandelmeel
- 1 eierdooier
- 50gr poedersuiker
- 75gr (koude) margarine/boter (in blokjes)
Extra : tartelette vormpjes
Doe de bloem met het amandelmeel en poedersuiker in een mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt) en meng even.
Voeg de blokjes koude boter toe en meng tot je kleine kruimels hebt.
Doe hierbij de eierdooier en meng tot een mooi stevig deeg. Als het nog iets te droog aanvoelt, voeg dan een heel klein beetje (1 a 2kl) water toe tot je een mooie deegbal krijgt.
Verpak de deegbal in plasticfolie en laat minstens 30min of langer opstijven in de koelkast.
*
Rol het deeg uit, je kan dit het best doen tussen 2 vellen bakpapier. Verwijder de bovenste vel bakpapier en leg het deeg in de taartvormpjes. Duw goed aan zodat de hele taartvormpje bedekt is.
Snij het overtollige deeg weg.
Prik gaatjes in het deeg.
Zet de taartjes nog eerst 15min in de diepvries om op te stijven.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Bak de bodem mooi goudbruin en gaar voor zo’n 20 a 25min.
Haal uit de oven en laat zo volledig afkoelen. Tijdens het afkoelen zal de korst hard worden. Ontvorm dan.
TIP > Je kan ook voor dit recept het deeg maken, uitrollen, ronde koekjes uitsteken, bakken, afkoelen en daarop een halve bol Panna Cotta serveren.
Trefwoord dessert, gemakkelijk dessert, honing, panna cotta, snel dessert, vanillepudding, vijgen