Ga terug
Clafoutis met druiven. Het makkelijkste en lekkerste dessertje ooit dat is een Franse clafoutis. Normaal gaat er in dit receptje nog kersen maar met geroosterde druiven is het even lekker. Deze versie krijgt een frisse toets door Skyr te gebruiken.

Clafoutis met druiven

Het makkelijkste en lekkerste dessertje ooit dat is een Franse clafoutis. Normaal gaat er in dit receptje nog kersen maar met geroosterde druiven is het even lekker. Deze versie krijgt een frisse toets door Skyr te gebruiken.
Gang dessert
Porties 4

Ingrediƫnten
  

  • 450 gr druiven
  • 1 + 2 el honing
  • 1 el citroensap
  • 150 gr Skyr yoghurt (of gewone yoghurt - griekse yoghurt)
  • 1 tl vanille essence
  • 2 eieren
  • 100 ml melk (gewone melk - amandelmelk - sojamelk)
  • 80 gr amandelpoeder/meel
  • 2 el amandelschaafsel

Instructies
 

  • Begin met het roosteren van de druiven.
    Verwarm de oven voor op 210 graden.
    Beleg een bakplaat met bakpapier
    Haal de druiven van de takjes en leg deze op de bakplaat. Overgiet met 1el honing en 2el water. Rooster de druiven voor zo'n 15min tot deze lichtjes beginnen open te poffen.
    Haal uit de oven.
    Schep de druiven + sap in een ovenschaal en zet even opzij.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
    Klop de Skyr los met de vanille essence, eieren, melk en 2el honing.
    Voeg het amandelmeel/poeder toe en meng nog even kort.
    Giet dit mengsel over de geroosterde druiven.
    Strooi hierover het amandelschaafsel en bak de clafoutis voor zo'n.
    Bak de clafoutis voor zo'n 30 a 35min tot deze mooi goudbruin en gaar gebakken is.
    Haal uit de oven en serveer direct met nog wat extra honing en eventueel nog wat Skyr.
    Smakelijk
Trefwoord amandelen, clafoutis, dessert, druiven, glutenvrij, skyr