Ga terug
Kwarkbroodjes . Heerlijk en snelle kwarkbroodjes die je kan maken als gezond ontbijt of als tussendoortje. Deze glutenvrije broodjes kan je makkelijk op voorhand maken en handig om mee te nemen.

Kwarkbroodjes

Heerlijk en snelle kwarkbroodjes die je kan maken als gezond ontbijt of als tussendoortje. Deze broodjes kan je makkelijk op voorhand maken en handig om mee te nemen.
Gang Tussendoortje
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 200 gr kwark
  • 30 ml kokosolie (gesmolten)
  • 40 ml melk (gewone melk of amandelmelk)
  • 50 gr agavesiroop (of honing of maple syrup)
  • 1 tl vanille essence
  • 2 eieren
  • 250 gr amandelmeel
  • 30 gr chiazaad
  • 1/2 tl zeste van citroen
  • 50 gr chocolate chips (puur) of fijngehakte pure chocolade
  • 1,5 tl bakpoeder

Instructies
 

  • Doe de kwark in een mengkom samen met de gesmolten kokosolie, melk, agavesiroop, vanille essence en eieren. Mix even los tot een glad papje.
    Voeg het amandelmeel, chiazaad, zeste van citroen, chocolate chips & bakpoeder toe en meng goed. Laat het deeg 30min opstijven in de koelkast.
    Verwarm de oven voor op 175 graden. 
    Beleg een bakplaat met bakpapier
    Rol dan kleine balletjes van het deeg of schep balletjes met behulp van een ijsschep.
    Bak de broodjes zo'n 25 a 30min in de oven tot ze mooi goudbruin zijn.
    Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.
    Bewaar ze luchtdicht.
Trefwoord chocolade, gezond ontbijt, gezond tussendoortje, glutenvrij, kwark