Ga terug
Hamburger muffins. Lekkere originele hamburger muffins, super leuk om samen met de kids te bakken. De muffins betaan uit een gemakkelijk en snel te maken gistdeeg, gehaktballetjes en kaas. Een origineel hapje of als doordeweekse maaltijd

Hamburger muffins

Lekkere originele hamburger muffins, super leuk om samen met de kids te bakken. De muffins betaan uit een gemakkelijk en snel te maken gistdeeg, gehaktballetjes en kaas. Een origineel hapje of als doordeweekse maaltijd
Gang hapje, Hoofdgerecht
Porties 6

Ingrediƫnten
  

Gistdeeg

  • 2 el boter
  • 125 ml melk
  • 300 gr bloem
  • 15 gr droge gist
  • 1 el suiker
  • 1/2 tl zout
  • 1 ei

Vulling

  • 1/2 sjalot
  • 1/2 teentje look
  • 200 gr gehakt
  • 2 eieren
  • 30 gr paneermeel
  • 100 gr geraspte kaas
  • augurkjes (in fijne schijfjes)
  • ketchup
  • Peper en zout
  • olijfolie

Instructies
 

Gistdeeg

  • Smelt de boter, eenmaal gesmolten haal van het vuur en giet er de melk bij. Roer even en zet opzij.
    Meng de suiker met het gist in een mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt).
    Voeg hier de bloem en zout aan toe. Meng kort
    Voeg het boter-melk mengsel toe samen met het ei.
    Laat de machine het deeg voor 5min kneden tot een mooie deegbal.
    Na 5min kneden met de machine, ga je het deeg zelf kneden met de hand voor zo'n 3 a 4min tot een mooi elastisch deeg.
    Leg de deegbal in een ingevette diepe kom. Dek af met een handdoek en zet op een tochtvrije plaats voor 1h.
  • Verdeel het deeg in zo'n 12 deegballetjes.
    Bol elk bolletje op en leg elk balletje in een ingevette muffinbakvorm.
    Laat nog eens zo'n 45min rijzen.
    (ondertussen kan je gehaktballetjes maken)

Vulling

  • Pel de sjalot en look en hak fijn.
    Meng het gehakt met de sjalot, look, 1 ei, paneermeel, peper en zout.
    Rol kleine gehaktballetjes.
    Verhit een pan met olijfolie en bak hierin de gehaktballetjes mooi goudbruin en gaar.
    Laat uitlekken en afkoelen op keukenpapier.
  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
    Duw in elk deegballetje een gehaktballetje.
    Wrijf elke muffin in met losgeklopt ei en strooi over elke muffin een royale laag geraspte kaas.
    Bak de muffins voor zo'n 18 a 20min tot ze mooi goudbruin en gaar gebakken zijn.
    Laat lichtjes afkoelen en serveer ze lauw met wat plakjes augurk en ketchup
    Smakelijk
Trefwoord bakken, gehakt, gistdeeg, hapje, muffins