Ga terug
Heerlijk en snel te maken vegetarische spaghetti bolognese, een smaakvolle bolognaise saus zonder gehakt wel met krokante stukjes geroosterde bloemkool. Een gezond gerecht dat super snel klaar te maken is en ook ideaal om te meal preppen.

Vegetarische spaghetti bolognese

Heerlijk en snel te maken vegetarische spaghetti bolognese, een smaakvolle bolognaise saus zonder gehakt wel met krokante stukjes geroosterde bloemkool. Een gezond gerecht dat super snel klaar te maken is en ook ideaal om te meal preppen.
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediƫnten
  

  • 2 uien
  • 4 teentjes look
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 500 gr kerstomaten
  • 1 el oregano (gedroogd)
  • 1/4 tl cayennepeper
  • 1 kl suike
  • 500 gr passata
  • 300 ml groentebouillon
  • 500 gr spaghetti
  • 1 bloemkool
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Geraspte kaas

Instructies
 

  • Pel de uien en hak fijn.
    Pel de teentjes look en hak fijn.
    Halveer de kerstomaten.
  • Verhit een stoofpot met een scheut olijfolie.
    Fruit hierin de ui eerst mooi glazig voor zo'n 5min. Roer regelmatig en laat niet bruin worden.
    Voeg dan de look toe samen met het gerookt paprikapoeder. Roer even en laat 1min mee bakken.
    Voeg dan de gehalveerde kerstomaten toe, roer even en laat nog een minuutje mee bakken.
    Voeg de oregano, cayennepeper, suiker, passata, bouillon en snuifje zout toe. Breng zachtjes aan de kook en laat zo'n 30min (of langer) sudderen.
  • Ondertussen kan je de bloemkool roosteren.
    Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Beleg een bakplaat met bakpapier
    Snij de bloemkool in kleine roosjes, leg ze op de bakplaat en overgiet met wat olijfolie, peper en zout.
    Rooster ze mooi goudbruin in de oven voor zo'n 15 a 20min. (afhankelijk van de grootte)
  • Kook ondertussen ook de spaghetti al dente.
    Voeg de gekookte pasta toe aan de saus en meng goed.
    Serveer met de krokante stukjes bloemkool en geraspte kaas.
    Smakelijk
Trefwoord bloemkool, meal preppen, pasta, spaghetti, tomaten, vegetarisch