Go Back
Omeletrolletjes met zalm. Een makkelijk en snel te maken receptje voor omeletrolletjes met zalm, een gezond voedzaam gerecht waarmee je eindeloos kan variëren. Deze rolletjes kan je makkelijk op voorhand maken en meenemen als lunch, avondmaal of als hapje

Omeletrolletjes met zalm

Een makkelijk en snel te maken receptje voor omeletrolletjes met zalm, een gezond voedzaam gerecht waarmee je eindeloos kan variëren. Deze rolletjes kan je makkelijk op voorhand maken en meenemen als lunch, avondmaal of als hapje
Gang brunch, hapje, Hoofdgerecht, lunch
Porties 4

Ingrediënten
  

Omeletrolletjes

  • 6 eieren
  • 40 ml melk
  • Peper en zout
  • Olie of boter

Vulling

  • 250 gr zalm (*)
  • 1/2 venkel
  • 2 handjes rucola
  • 2 el pompoenpitten
  • 1/2 citroen
  • 1 avocado
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Chilisausje

  • 150 gr griekse yoghurt
  • 3 el zoete chilisaus

Instructies
 

Omeletrolletjes

  • Kluts de eieren los met de melk, peper en zout.
    Verhit een pan met een scheutje olie of klontje boter.
    Bak 3 a 4 dunne omeletjes en laat ze dan ietwat afkoelen.

Salade & chili sausje

  • Snij de venkel heel fijn en meng met de rucola en zonnebloempitten.
    Breng de salade op smaak met wat olijfolie, citroensap, peper en zout.
    Halveer de avocado, verwijder de pit en schil. Snij in dunne plakjes. Je kan deze wat inwrijven met citroensap zodat deze niet verkleuren.
    Meng alle ingrediënten voor het chilisausje.
  • Neem een omeletje beleg met een beetje van de rucola-venkel salade, een paar plakjes avocado en kleine stukjes zalm. Beleg ze niet te vol of te rijkelijk anders zal je ze moeilijk kunnen oprollen.
    Rol de omeletjes stevig op en snij dan in partjes.
  • Serveer de omeletrolletjes met de overgebleven salade en partjes avocado en het romig chilisausje.
    Smakelijk

Notities

(*) Je kan gerookte zalm kiezen of ga voor gekarameliseerde zalmfilet met maple syrup en sojasaus 
  • * 2 (kleine) zalmfilets
    * Sap van 1 limoen
  • * 3el maple syrup (kan je vervangen door honing)
    * 2el sojasaus
  • * 1 teentje look (fijngehakt)
    * 1/4 rode peper (fijngehakt)
  • Meng voor de marinade het sap van de limoen, maple syrup, sojasaus, fijngehakte look en rode peper.
    Leg de zalmfilet in een ovenschaal en overgiet met de marinade.
    Laat zo'n 20min (mag ook langer) marineren. Verwarm de oven voor op 190 graden.
    Bak de zalm zo'n 12 a 15min in de oven. Op het laatste kan je de grill nog even opzetten om te laten karameliseren.
    Haal uit de oven en laat afkoelen.
Trefwoord brunch, gezond hapje, gezond ontbijt, gezond recept, hapje, lunch, snelle recepten