Ga terug
Spinazie pannenkoeken met kipsalade. Eenvoudig en snel recept voor spinazie pannenkoeken met kipsalade, een heerlijk makkelijk gerecht om doordeweeks op tafel te zetten. Gezonde pannenkoeken waarmee je eindeloos kan variëren

Spinazie pannenkoeken met kipsalade

Eenvoudig en snel recept voor spinazie pannenkoeken met kipsalade, een heerlijk makkelijk gerecht om doordeweeks op tafel te zetten. Gezonde pannenkoeken waarmee je eindeloos kan variëren
Gang Hoofdgerecht, lunch
Porties 4

Ingrediënten
  

Spinazie Pannenkoeken

  • 100 gr spinazie (vers)
  • 15 gr peterselie (fijngehakt)
  • 160 gr bloem
  • 3 eieren
  • 400 ml melk
  • 1/2 tl zout
  • 1 snuifje peper
  • Olie

Kipsalade

  • 350 gr restjes gebakken/gekookte kip
  • 1 takje selder
  • 1 appel
  • 2 lente-uitjes
  • 180 gr griekse yoghurt
  • 1 el mosterd
  • 1 el basilicum (fijngehakt)
  • 1 el peterselie (fijngehakt)
  • Peper en zout

Instructies
 

Kipsalade

  • Snij de gebakken/gekookte kip in kleine blokjes.
    Hak de selder en appel in kleine blokjes.
    Hak de lente-ui fijn.
    Meng de yoghurt, mosterd, basilicum, peterselie, peper en zout.
    Voeg de blokjes kip, selder, appel en lente-ui toe.
    Meng goed.
    Bewaar in de koelkast terwijl je de pannenkoeken bakt

Pannenkoeken

  • Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot een glad deeg. Je dient even te mixen om de spinazie fijn te maken.
    Verhit een pan met een scheutje olie.
    Bak hierin dunne kleine pannenkoekjes.
    Beleg de gebakken pannenkoekjes met de kipsalade en serveer.
    Smakelijk
Trefwoord doordeweeks recept, gezond recept, pannenkoeken, snelle recepten, spinazie