Go Back
Cobbler met bessen. Een makkelijk en eenvoudig recept voor cobbler met bessen, een dessert met veel vergelijkenissen met een klassieke fruit crumble. Een laagje warm fruit met daarop een cake of biscuit laagje. Een snel lekker toetje waarmee je eindeloos kan varieren

Cobbler met bessen

Een makkelijk en eenvoudig recept voor cobbler met bessen, een dessert met veel vergelijkenissen met een klassieke fruit crumble. Een laagje warm fruit met daarop een cake of biscuit laagje. Een snel lekker toetje waarmee je eindeloos kan varieren
Gang dessert
Porties 5

Ingrediƫnten
  

Cake/biscuit laagje

  • 250 gr bloem
  • 1 el bakpoeder
  • 70 gr bruine suiker/cassonade
  • 10 gr vanillesuiker
  • 150 gr boter (koud)
  • 180 ml karnemelk
  • 1 el vanille essence
  • 1 a 2 el suiker (om af te werken)
  • 2 el gesmolten boter (om af te werken)

Fruit laagje

  • 800 gr bessen mix (aardbeien, bramen, blauwe bessen, frambozen, ...)
  • 50 gr suiker
  • 50 gr bruine suiker / cassonade
  • 1 tl zeste van sinaasappel
  • 1 el sinaasappelsap (vers)
  • 1 tl vanille essence
  • 2 el maizena

Instructies
 

Cake/biscuit laagje

  • Meng de bloem, bakpoeder, bruine suiker en vanille suiker in een mengkom.
    Doe hierbij de koude boter (in kleine blokjes), kneed tot kruimels. Je kan dit ook door je keukenmachine laten kneden als je deze hebt.
    Roer de karnemelk los met de vanille essence en voeg toe aan het bloem mengsel.
    Meng tot een vast deeg. Kneed niet te lang, anders zal dit taai worden.
    Bebloem je werkoppervlak en rol het deeg hierop uit.
    Steek met een ronde (of andere vorm) uitsteekvorm, rondjes uit het deeg. Leg deze op een bakplaat, dek af met een doek en zet even in de koelkast terwijl je de fruitlaag maakt.

Fruit laagje

  • Verwarm de oven voor op 190 graden
    Doe het fruit, beide suikers, zeste en sap van sinaasappel, vanille en maizena in een ruime ovenschaal en meng voorzichtig.
    Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak het fruit alvast zo'n 30min tot deze zachtjes begint in te dikken.
    Haal dan voorzichtig uit de oven, verwijder de folie en leg hierop de rondjes deeg.
    Wrijf het deeg eerst in met wat gesmolten boter en strooi hierover wat suiker.
    Zet opnieuw in de oven en bak nog eens zo'n 20min tot het deeg mooi goudbruin en gaar gebakken is.
    Serveer direct met een bolletje ijs
    Smakelijk
Trefwoord makkelijk dessert, zomer