Ga terug
Brownie koekjes. De lekkerste en makkelijkste brownie koekjes met een snufje zeezout en feestelijke sprinkles. Verwacht je aan lekker veel chocolade, ideaal om samen te bakken met de kinderen.

Brownie koekjes

De lekkerste en makkelijkste brownie koekjes met een snufje zeezout en feestelijke sprinkles. Verwacht je aan lekker veel chocolade, ideaal om samen te bakken met de kinderen.
Gang dessert, Tussendoortje
Porties 6

Ingrediƫnten
  

  • 225 gr pure chocolade
  • 55 gr boter/margarine
  • 95 gr patisseriebloem
  • 10 gr cacaopoeder (ongezoet)
  • 4 gr bakpoeder
  • 1/4 tl zout
  • 2 eieren
  • 100 gr suiker
  • 90 gr bruine suiker (cassonade)
  • 1 tl vanille essence
  • 85 gr chocolade chips (puur) (of fijngehakte pure chocolade)
  • grof zeezout om af te werken
  • Sprinkles - Glitters om af te werken (optioneel)

Instructies
 

  • Breek de chocolade in kleinere stukjes en doe samen met de boter in een kookpotje.
    Laat zachtjes smelten; roer goed tot een gladde massa.
    Haal van het vuur en laat ietwat afkoelen.
  • Meng de bloem, cacaopoeder, bakpoeder en 1/4tl zout.
    Zet even opzij
  • Doe de eieren, suiker, bruine suiker en vanille in een mengkom (van je keukenmachine als je deze hebt) en mix voor zo'n 5min tot een romige massa.
    Voeg de gesmolten chocolade-boter toe en mix nog eens een minuutje.
    Doe hierbij de het bloem-cacao mengsel en mix tot een dik deeg.
    Voeg op het laatste de chocolate chips of de fijngehakte chocolade toe en meng nog even kort. Het deeg zal nog ietwat lopend zijn.
    Laat zo'n 10 a 15min in de koelkast opstijven. Laat ook niet te lang in de koelkast staan anders zal het deeg te hard worden.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
    Beleg een bakplaat met bakpapier.
    Rol kleine balletjes van het deeg en leg op de bakplaat. De koekjes zetten tijdens het bakken amper uit dus je hoeft er niet al te veel plaats tussen te laten.
    Wrijf de koekjes nu in met een heel klein beetje water, haal ze de door de sprinkles. Maak de koekjes niet te nat, gewoon een beetje vochtig zodat de glitters kunnen blijven plakken.
    Duw de deegballetjes heel voorzichtig wat aan/wat platter. (de randjes zullen wat scheuren is normaal). Hoeft niet per se, je zal dan ietwat bollere en geen platte koekjes hebben.
    Bak de koekjes voor zo'n 14 a 15min.
    Haal uit de oven, de koekjes zullen nog heel wak zijn strooi er meteen wat grof zeezout over. Laat ze eerst afkoelen op de bakplaat, ze zullen harder worden tijdens het afkoelen. Eenmaal stevig, leg op een rooster en laat volledig afkoelen.
    Bewaar luchtdicht
    Smullen maar!
Trefwoord chocolade, koekjes, zeezout