Ga terug
Gebakken havermout met chocolade en banaan. Een makkelijk gezond ontbijt recept voor gebakken havermout met chocolade en banaan. Gezond voedzaam ontbijten met chocolade kan dus perfect met dit havermout recept. Een recept dat je makkelijk glutenvrij, lactosevrij en vegan kan maken

Gebakken havermout met chocolade en banaan

Een makkelijk gezond ontbijt recept voor gebakken havermout met chocolade en banaan. Gezond voedzaam ontbijten met chocolade kan dus perfect met dit havermout recept. Een recept dat je makkelijk glutenvrij, lactosevrij en vegan kan maken
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Porties 4

Ingrediƫnten
  

  • 2 bananen (rijp)
  • 2 el chiazaad
  • 360 ml melk (naar keuze)
  • 1 tl vanille essence
  • 2 el agavesiroop (of maple syrup of honing)
  • 200 gr havermout
  • 25 gr cacaopoeder (ongezoet)
  • 1 tl bakpoeder
  • 50 gr pure chocolade druppels (of grof gehakte pure chocolade)
  • 2 el hazelnoten (grof gehakt)
  • yoghurt & fruit om te serveren

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
    Vet een grote ovenschaal of 4 kleine ovenschaaltjes in met wat olie of boter
  • Plet 1 banaan en meng met de chiazaadjes, melk, vanille en agavesiroop.
    Voeg de droge ingredienten toe (havermout, cacaopoeder en bakpoeder) en meng goed.
    Voeg op het laatste nog de chocolade druppels of grof gehakte pure chocolade toe.
    Giet dit mengsel in de ovenschaal(tjes).
    Snij de tweede banaan in plakjes en leg in het chocolade-havermout mengsel. Strooi hierover de grof gehakte hazelnoten.
    Bak de havermout voor zo'n 20 a 25min, deze mag nog een beetje smeuig zijn binnen.
    Serveer de havermout met wat yoghurt en vers fruit.
    Smakelijk
Trefwoord banaan, chocolade, gezond ontbijt, gezond recept, glutenvrij, havermout, ontbijt, tussendoortje